EXCLUSIV. Detalii de ultimă oră din termenul de luni din procesul de insolvență de la Dinamo. RTZ a fost amendată. Dusan Uhrin cere falimentul, acuze pentru „Dinamo – Badea” de „înscriere în fals” 

Cătălin Mureșanu 06.02.2023, 15:51
EXCLUSIV. Detalii de ultimă oră din termenul de luni din procesul de insolvență de la Dinamo. RTZ a fost amendată. Dusan Uhrin cere falimentul, acuze pentru „Dinamo – Badea” de „înscriere în fals” 

Luni, 6 Februarie, la Tribunalul București a avut loc un nou termen în procesul de reorganizare judiciară al SC Dinamo 1948 SA. 

Amendă pentru RTZ 

Ședința a debutat furtunos, iar judecătorul sindic a cerut amendarea administratorului judiciar al SC Dinamo 1948 SA cu 1000 lei. Motivul? RTZ & Partners SPRL nu a depus, cu cel puțin 7 zile înainte de termen, raportul de activitate și anexele. 

A urmat solicitarea de intrare în faliment formulată de firma de securitate NEI care, în urma serviciilor prestate la meciul Dinamo – Steaua, din toamna anului trecut, are o datorie curentă de aproximativ 50.000 lei. În acest caz, RTZ a depus o întâmpinare care va fi analizată la termenul oferit de judecătorul sindic, 3 Aprilie, ora 11. 

Dusan Uhrin cere falimentul lui Dinamo 

Așa cum PlaySport.ro a anunțat în exclusivitate, (https://www.playsport.ro/exclusiv-presiune-pe-dinamo-care-sunt-datoriile-curente-pe-care-trebuie-sa-le-plateasca-cainii-dusan-uhrin-jr-unul-dintre-cei-care-isi-cer-banii-237625). Dusan Uhrin jr. s-a adresat RTZ și a transmis și instanței solicitarea de plată, creanță curentă, pe care o are pentru suma de 12.800 euro, reprezentând întregul contract, până în luna Iunie. RTZ acceptă o plată la jumătate și încearcă să demonstreze că cehul nu a mai fost la muncă în luna Iunie, astfel că poate fi plătit, exclusiv, până la finalul lunii Mai. 

Șicane RTZ vs ACS FC Dinamo, acuze incredibile

Un alt front disputat astăzi în Instanță a fost legat de o dispută între RTZ și ACS FC Dinamo, acționar în cadrul SC Dinamo 1948 SA cu o cotă de 7,03%. Astfel, administratorul judiciar a contestat semnătura administratorului special al ACS FC Dinamo (Dinamo- Badea) în actele depuse în dosarul cauzei, Sever Roxin, printr-o „Înscriere la fals”. Claudiu Balog, practicianul în insolvență cu drept de semnătură din partea RTZ în dosarul de insolvență al SC Dinamo 1948 SA a acuzat că unele semnături aparținându-i lui Sever Roxin au fost falsificate. Acesta a afirmat că, în fapt, semnăturile-i aparțin lui Marius Bacria, director executiv ACS FC Dinamo. 

Avocații ACS FC Dinamo au depus mai multe acte prin care au încercat să dovedească faptul că Sever Roxin, citat pentru acest termen, nu se poate deplasa și, astfel, nu poate veni în fața judecătorului sindic.  

Judecătorul sindic a cerut noi înscrisuri medicale care să demonstreze că administratorul special al ACS FC Dinamo, Sever Roxin, nu se poate deplasa, acesta fiind citat, din nou, la termenul din 3 Aprilie. 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe