EXCLUSIV. Dezvăluiri despre ce reprezintă Cosmin Olăroiu în zona Golfului: „Este la un nivel foarte mare. S-a îmbrățișat cu Mascherano, urma să ia cina cu Figo”. VIDEO

Gabriel-Alexandru Ioniță 21.11.2022, 18:45
EXCLUSIV. Dezvăluiri despre ce reprezintă Cosmin Olăroiu în zona Golfului: „Este la un nivel foarte mare. S-a îmbrățișat cu Mascherano, urma să ia cina cu Figo”. VIDEO

Cosmin Olăroiu a ajuns pentru prima dată în zona Golfului Persic în 2007, atunci când a plecat de la FCSB și a semnat cu saudiții de la Al-Hilal. De atunci, antrenorul român ajuns la 53 de ani a pregătit mai multe echipe din Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Qatar și și-a făcut un nume în această zonă fotbalistică a Globului.

Cosmin Olăroiu, în centrul atenției la meciul de deschidere de la Cupa Mondială din Qatar

După ce a antrenat, cu mare succes, la Al Sadd, Cosmin Olăroiu a păstrat legături strânse cu oamenii de fotbal din Qatar. Astfel, el a avut prilejul de a fi prezent la meciul de deschidere de la Cupa Mondială, cel dintre țara gazdă și Ecuador, câștigat de sud-americani cu scorul de 2-0.

Cu această ocazie, el i-a dat un interviu lui Justin Gafiuc, corespondentul PlaySport în Qatar. Pe lângă acest aspect, jurnalistul a avut posibilitatea de a vedea exact ce statut are Olăroiu în această zonă a Golfului, pe baza interacțiunilor pe care tehnicianul le-a avut de-a lungul serii de duminică.

„În cele 10 minute cât am stat de vorbă, a venit și s-a îmbrățișat cu Mascherano (n.r. fostul mijlocaș de la Liverpool și Barcelona), a stat la câteva discuții cu secretarul general al FIFA. Urmă să meargă la o cină cu Figo, este la un nivel foarte mare Olăroiu”, a povestit Justin Gafiuc în cadrul unei intervenții pe care a avut-o la PlaySport Live.

Ce a spus antrenorul român în interviul oferit pentru PlaySport

Olăroiu a vorbit despre așteptările pe care le are de la această Cupă Mondială, la nivel de organizare. De asemenea, a spus care sunt principalele favorite la câștigarea trofeului în viziunea sa și a dat și un verdict destul de dur pentru naționala României.

„Sper să fie un Mondial la înălțimea așteptărilor. S-a investit foarte mult și condițiile create sunt fantastice. E pentru prima oară când se organizează într-o țară arabă, iar acest aspect este foarte important.

În ceea ce privește meciul, ca la oricare de debut, a fost multă emoție, mai ales la Qatar. Au avut presiune foarte mare. Nu i-am văzut niciodată jucând așa prost. Sper să-și revină.

Cred că Brazilia, Argentina și Germania sunt favorite. Eu văd și Anglia acolo sus, deși nu au un joc foarte bun. Încă nu cred că s-au găsit ca să aibă un joc colectiv puternic. Totuși, au jucători importanți. Calitatea individuală e foarte ridicată și poate rezolva partidele.

Sper ca naționala Croației să fie iar o surpriză. Sunt prieten cu antrenorul lor (n.r. – Zlatko Dalic). E o competiție în care contează enorm mentalul. Fiind echipe echilibrate din punct de vedere valoric, orice amănunt contează.

Mai avem de muncă pentru a ajunge din nou la Cupa Mondială. Nu sunt de mulți ani în țară, dar cei care sunt acolo știu mai bine”, a spus Cosmin Olăroiu, în prezent antrenor la Al Sharjah, în Emiratele Arabe Unite.