EXCLUSIV. Dezvăluiri incredibile de la ultimul titlu din istoria lui Dinamo. Borcea a tăiat din primele venite de la Gigi Becali: „Banii au fost la hotel, nu i-am văzut”

Robert Zanfir / 18.06.2022, 18:35
EXCLUSIV. Dezvăluiri incredibile de la ultimul titlu din istoria lui Dinamo. Borcea a tăiat din primele venite de la Gigi Becali: „Banii au fost la hotel, nu i-am văzut”

Adrian Cristea (38 de ani) a dezvăluit detalii incredibile de la ultimul titlu câștigat de Dinamo, într-un interviu eveniment acordat pentru Playsport. Fostul jucător al lui Dinamo și-a amintit cum Cristi Borcea ar fi înjumătățit primele venite de la Gigi Becali. În 2007, Dinamo a câștigat cu CFR Cluj în ultima etapă și a trimis rivala FCSB (Steaua, la acea vreme – n.r.) în preliminariile Champions League.

Dinamo a retrogradat pentru prima dată în istoria de 74 de ani. Barajul de coșmar cu U Cluj a pus capăt chinului din ultimii ani. Iar între suporteri se vorbește tot mai des despre faliment. Ultimul titlu câștigat de „câini” pare acum o imagine dintr-o altă lume. Adrian Cristea le reamintește fanilor cum era pe când Dinamo se bătea la campionat cu echipe precum Rapid, Timișoara, Steaua (FCSB) sau CFR Cluj.

Dezvăluirile lui Adrian Cristea despre ultimul titlu din istoria lui Dinamo. Cum le-a tăiat Borcea din primele venite de la Gigi Becali

Ultima mare bucurie a dinamoviștilor pe plan intern s-a petrecut în 2007. Condusă de Mircea Rednic, echipa câștiga titlul, după un război cu FCSB sau CFR Cluj. Atunci, în ultima etapă, „câinii” au primit vizita ardelenilor. Deși deja campioni, Adrian Cristea și compania au câștigat și au deschis drumul rivalei de la FCSB spre preliminariile Ligii Campionilor.

Meciul a fost unul cu scandal. Nu puțini au fost cei care le-au cerut jucătorilor lui Dinamo să se dea la o parte în meciul cu CFR, pentru a nu le aduce un avantaj rivalilor din Ghencea. La finalul partidei, Gigi Becali a fost văzut cum flutura steagul lui Dinamo, într-o imagine memorabilă din istoria Ligii 1.

„(Spune-mi un moment care ți-a rămas în minte în mod special din perioada Dinamo – n.r.) Titlul câștigat cu nea Mircea Rednic în 2007. Am avut 13 sau 14 victorii consecutive. Ne băteam cu echipe bune, erau Steaua, Rapid, CFR, Timișoara. Acum sunt trei mari și late la titlu. A fost un sezon foarte frumos. Dar a urmat momentul neplăcut în care am pierdut calificarea în Champions League, cu Lazio”, a declarat Adrian Cristea pentru Playsport.

Adrian Cristea: Suporterii nu voiau să câștigăm!

„(S-a vorbit atunci de vreo 700.000 de euro veniți spre voi ca să blocați pe CFR – n.r.) Noi ne-am văzut interesul, chiar dacă unii nu voiau să câștigăm. Mă refer la suporteri, pentru că în vestiar n-au fost discuții să ne dăm la o parte.

N-au existat jucători care să spună să nu batem ca să încurcăm Steaua. Nea Gigi a fost la meci, a fluturat fularul, iar imaginile au rămas în istorie. Am avut o primă atunci, într-adevăr. Ne-am dus după partidă la hotelul lui Dumitru Dragomir, Crystal Palace. Am luat masa, apoi am vorbit cum să împărțim banii. Dar presa era afară și a zis cineva că ar fi mai bine să ne vedem a doua zi la stadion, să rezolvăm acolo. Asta a fost o greșeală (râde).

Banii fuseseră la hotel. Nu i-am văzut, nu stăteau pe masă. Dar îi ținea cineva, nu știu exact cine. Au ajuns însă la Cristi Borcea și s-a mai tăiat din primă. La jumătate, dacă nu chiar mai mult! Ce se promisese seara n-a mai fost valabil dimineața la stadion. Nu Rednic a fost însă principalul vinovat. Cred că Borcea a tras sforile”, și-a amintit Adrian Cristea, în interviul acordat lui Justin Gafiuc.

Am prins un vestiar greu, cu Florentin Petre, Claudiu Niculescu, Grigore, Alexa. Am avut mari emoții când am ajuns la Dinamo. În prima zi stăteam pe afară. Nu știam pe unde să intru, îmi era și rușine să întreb. A venit însă Florentin Petre, m-a luat și m-a băgat în cabină,
Adrian Cristea, pentru Playsport