EXCLUSIV Diferența dintre Dinamo și Rapid. De ce este mai grea renașterea câinilor

Radu Bordei 16.07.2022, 07:10
EXCLUSIV Diferența dintre Dinamo și Rapid. De ce este mai grea renașterea câinilor

Analistul politic Dorin Iacob, fan dinamovist declarat, a fost invitatul lui Mihai Roșoiu și Cătălin Mureșanu, la Playsport Live. Fiul său, Vlad Iacob, a fost omul care a încercat să aducă un investitor în Ștefan cel Mare. Dorin Iacob este de părere că alb-roșii nu trebuie să urmeze modelul Rapidului, chiar dacă giuleștenii au redevenit o forță în Liga 1.

Dorin Iacob explică diferențele dintre Dinamo și Rapid. „La ei s-a lichidat tot”

Fanii Rapidului știu prin ce trec dinamoviștii. Și clubul lor s-a prăbușit, a ajuns chiar la faliment. A renăscut din Liga 4 și acum este o grupare puternică, unde tocmai ce a venit investitor Dan Șucu, un puternic om de afaceri. Suporterii dinamoviști se întreabă și ei de ce nu se poate aplica acest model și în Ștefan cel Mare. 

Istoricul lui Dinamo nu este ca cel al lui Rapid. Acolo lucrurile au stat altfel, societatea s-a lichidat. Și acolo unii oameni au pierdut echilibrul la cheltuieli, tot într-un mod ciudat de afaceri. Dar clubul s-a lichidat. Dar uite că acum vin datoriile sportive istorice.

Domnul Șucu s-a urcat într-un vehicul nou, i-a pus culorile, imnul, stema, au venit și fanii. Firma a fost lichidată și datoriile anulate, în România, dar tot o să plătească din urmă toate datoriile sportive. Așa a decis TAS, chiar dacă este un club curat, cu un investitor nou etc., a declarat Dorin Iacob

„Dacă dispare acest club, dispare Dinamo”

Dorin Iacob a explicat și de ce nu este de acord ca o altă echipă, ori cea a clubului sportiv, ori cea a lui Nicolae Badea, să devină continuatoarea lui Dinamo.

Dacă dispare echipa din Liga 2, dispare Dinamo. Este simplu. Dacă altcineva va veni și va pretinde că este Dinamo, cu plamares, însemne, tot, se va petrece același lucru ca la Rapid. Vor veni datoriile mari din urmă. Acum poți scăpa de ele, în insolvență, crede Iacob.

Dinamo are un aliat important, chiar pe ministrul de Interne, Lucian Bode. Acesta i-a asigurat pe dinamoviști de tot sprijinul lui. Echipa de fotbal se va putea baza și pe viitorul stadion din Complexul Ștefan cel Mare.

Erau foarte mulți de la clubul sportiv Dinamo care tot spuneau tot felul de bazaconii, unele chiar în numele domnului Lucian Bode. Și păreau credibile, dar realitatea este că domnul Bode înțelege cine este Dinamo, că acest club trebuie salvat. El trebuie curățat, dar, dar Dinamo nu va pleca din Ștefan cel Mare. Domnul Bode chiar a spus că dacă sunt probleme cu însemnele, dacă cineva are pretenții, ne va ajuta cu tot ce este nevoie, a declarat Iacob

Urmăriți Playsport.ro și pe