EXCLUSIV. Dinamo, amendată de FRF. De la ce a pornit totul și cât trebuie să plătească „câinii”

Bădulescu Silvian 16.09.2022, 07:18
EXCLUSIV. Dinamo, amendată de FRF. De la ce a pornit totul și cât trebuie să plătească „câinii”
  • Dinamo a fost amendată de către Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal. Paradoxal, nota de plată nu vine, încă, de la partida jucată cu CSA Steaua. Formația din „Ștefan cel Mare”, mai exact, a primit o penalitate de 5000 de lei pentru un meci jucat în deplasare;
  • Formația lui Ovidiu Burcă a jucat, în runda a treia, la Târgu Jiu, cu formația gazdă. Atunci, din Capitală a venit un număr însemnat de suporterii oaspeți, implicit ai clubului Dinamo.

Dinamo, amendată pentru un meci jucat în deplasare

În runda a treia, formația antrenată de Ovidiu Burcă s-a deplasat la Târgu Jiu, pentru partida cu Viitorul. „Câinii” au plecat fără puncte, după ce clubul gazdă s-a impus cu 2-0. Golurile au fost marcate de Claudiu Dragu (minutul 56) și Andrei Micle (minutul 85).

Totuși, bucureștenii, din cauza suporterilor, au fost amendați de către Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal.

ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu – SC Dinamo 1948 SA.

În temeiul art. 82/2 și 3/a și c, raportat la art. 83/2/d cu aplicarea art. 12, 14 Bis și 15 din RD, SC Dinamo 1948 SA se sancționează cu Avertisment și i se aplică o penalitate sportivă de 5000 de lei.”

„Câinii” riscă suspendarea spectatorilor până la zece jocuri

Conform Regulamentului Disciplinar al FRF, articolul 82, „câinii” ar putea risca de la unul până la zece meciuri fără spectatori. Asta deși, la partida respectivă, bucureștenii au fost oaspeți.

Articolul 82/2:

Clubul vizitator răspunde pentru comportarea neregulamentară a propriilor grupuri de suporteri și, în funcție de gravitatea faptelor, poate fi sancționat în mod similar cu clubul gazdă și/sau cu măsura interzicerii propriei galerii sau a propriului grup de suporteri la jocurile disputate în deplasare sau pe teren neutru de la 1 la 10 jocuri. Suporterii care ocupă în stadion sectorul destinat oaspeților sunt considerați a fi suporterii echipei oaspete, cu excepția cazului în care se probează contrariul.”

Mai mult, Comisia de Disciplină urmează să dea un verdict final și pentru evenimentele care au avut loc la meciul cu Steaua.

În derby-ul din liga secundă au existat ciocniri ale suporterilor, în special a steliștilor, cu forțele de ordine. De asemenea, torțele, fumigenele și petardele nu au lipsit.

În plus, între Peluza Sud Dinamo și Peluza Sud Steaua, înaintea începerii partidei, a existat un conflict de la distanță. Practic, cele două părți au aruncat cu scaune sau torțe unii în alții. Stewarzii și jandarmii au avut o misiune dificilă în a-i ține pe loc pe aceștia.

Pe teren, „militarii” s-au impus cu scorul de 2-1. „Câinii” au deschis scorul prin Ghezali (minutul 41), roș-albaștrii au egalat prin Pacionel (minutul 44) și au dat lovitura prin Chipiriliu (minutul 50).