EXCLUSIV. Dinamo scapă de o mare cheltuială. Tribunalul a respins constestația lui Teddy Mezague, fotbalistul care a câștigat procesul la TAS

Autor: Cătălin Mureșanu / 09.04.2022, 14:15
EXCLUSIV. Dinamo scapă de o mare cheltuială. Tribunalul a respins constestația lui Teddy Mezague, fotbalistul care a câștigat procesul la TAS
  • Tribunalul București a respins cererea lui Teddy Mezague, fostul dinamovist care a câștigat procesul la TAS și are de primit 130.000 euro, după ce francezul a solicitat să i se considere suma drept creanță curentă și să i se achite cu celeritate; 
  • Mezague a cerut și daune morale în valoare de 50.000 de euro. TAS a respins! 

 

Teddy Mezague, fotbalist pentru patru meciuri la Dinamo în sezonul 2018-2019, perioadă în care a bifat 360 de minute în tricoul alb-roșiilor, le-a cauzat „câinilor” o nouă creanță. Este vorba de o sumă considerabilă, 744. 925 lei, aproximativ 130.000 euro, după ce fundașul s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne și a câștigat procesul în care a acuzat că i-a fost falsificată semnătura de pe contractul de reziliere cu formația din „Ștefan cel Mare”

Imediat după această primă victorie, avocații lui Mezague s-au îndreptat către Tribunalului București și, în ciuda stării de insolvență în care se află SC Dinamo 1948 SA, societatea comercială care administrează clubul, aceștia au cerut încadrarea sumei drept creanță curentă și, astfel, achitarea cu celeritate. 

„Câinii” respiră ușurați, Mezague are de luat… în anul trei de incolvență

Din fericire pentru „câini”, care și așa fac cu greu față cheltuielilor curente pentru a termina campionatul, instanța a refuzat cererea formulată de avocații lui Mezague, astfel că, așa cum se întâmplă și cu ceilalți fotbaliști care au creanțe, francezul a fost trecut în tabelul creditorilor și își va recupera banii, conform Planului de reorganizare, în anul trei de insolvență, mai precis în 2024. Asta în cazul în care in în care reorganizarea judiciară va curge așa cum a estimat administratorul judiciar. 

Cât a cerut Mezague, cât a acceptat TAS

În cererea de despăgubiri pe care a formulat-o la TAS, Teddy Mezague a avut mai multe solicitări, o parte fiind acceptate, altele fiind respinse de judecători.

Inițial, fundașul a solicitat 191.440 de euro pentru salariile, conform contractului său cu Dinamo, din noiembrie 2018 și până la 30 iunie 2020, 50.000 de euro drept prejudicii aduse imaginii, 4080 euro ca piedere a șansei de a beneficia de eventualele bonusuri prevăzute în contract, 3368 euro „cheltuieli ocazionale cauzate de plecarea în grabă din România”. 

Falsificarea semnăturilor, sport național în „Ștefan cel Mare”

Instanța sportivă i-a acordat suma de 130, 327 euro, după ce a scăzut toate încasările din contractele lui Mezague la echipele la care a jucat după plecarea sa de la Dinamo, în Bulgaria, la Beroe, respectiv în Israel, la Hapoel Rannana. 

În plus, Dinamo trebuie să-i achite francezului și cheltuielile de judecată într-un procent de 70%, în valoare de 10.000 franci elvețieni. 

Este al doilea fotbalist care a trecut pe la Dinamo și, după ce a mers la TAS și a acuzat că i-a fost falsificată semnătura pe contractul de reziliere, a primit câștig de cauză. Englezul Jordan Mustoe, care a îmbrăcat tricoul „câinilor” între ianuarie și martie 2019, a primit suma de 50.000 de euro.