EXCLUSIV. Dinamo și-a găsit stadion, dar nu este omologat, peluza este închisă, iar nocturna nu are generatoare. Reacția lui Vlad Iacob: „Până la ora meciului nu vor fi probleme!”

Bădulescu Silvian Cătălin Mureșanu 29.09.2022, 08:45
EXCLUSIV. Dinamo și-a găsit stadion, dar nu este omologat, peluza este închisă, iar nocturna nu are generatoare. Reacția lui Vlad Iacob: „Până la ora meciului nu vor fi probleme!”
  • Dinamo și-a găsit stadion, la Giurgiu, pentru a-și ispăși cele două etape departe de „terenul propriu” din Clinceni, la peste 40 de kilometri de București, conform regulamentului. Totuși, problema cu arena „Marin Anastasovici” o reprezintă faptul că nu este omologată pentru meciuri de liga secundă;
  • Playsport.ro a luat legătura cu Vlad Iacob, administratorul special al „câinilor”, și cu Marian Costea, președintele Astrei. Ambele părți au dat asigurări că acest aspect va fi rezolvat;
  • În continuare, mai există două inconveniente: în primul rând, instalația de nocturnă nu funcționează. Astfel, formația gazdă, Dinamo în cazul de față, trebuie să închirieze generatoare. Mai apoi, suporterii care fac deplasarea la Giurgiu vor ocupa una dintre cele două tribune, fără a avea acces la peluză.

Vlad Iacob dă asigurări: „Se ocupă cei de la Astra împreună cu directorul nostru sportiv”

Dinamo se mută la Giurgiu pentru două etape considerate pe teren propriu.

Din surse federale, Playsport.ro a aflat că stadionul nu este omologat pentru meciuri de liga secundă.

În acest context, pe firul informației, am încercat să găsim răspuns din partea oficialilor ambelor echipe.

Astfel, Playsport.ro a luat legătura cu Vlad Iacob, administratorul special formației din București. Acesta a asigurat că, până la ora meciului, lucrurile vor fi rezolvate.

La ora meciului, fără probleme, va fi omologat. Se ocupă cei de la Astra, împreună cu directorul nostru sportiv (n.r. – Mihai Matei, fost oficial la Astra).”

Totodată, și președintele Astrei, Marian Costea, a subliniat că totul este o simplă formalitate.

Noi, la Astra, am cerut omologarea stadionului pentru Liga a 3-a. Stadionul poate să fie omologat chiar și cu o zi înaintea meciului. Nu este niciun fel de problemă, s-au jucat meciuri europene aici, e o simplă formalitate.”

Partida Dinamo București – Unirea Slobozia este programată marți, 4 octombrie, de la ora 17.00.

Probleme cu nocturna și peluza stadionului

În continuare, există alte inconveniente de care Playsport.ro a aflat.

În primul rând, instalația de nocturnă are probleme, astfel că Dinamo, clubul care închiriază stadionul, va trebui să suporte o cheltuială în plus cu generatoare care, în funcție de nevoie, vor alimenta nocturna.

Sunt aspecte de care suntem conștienți și le gestionăm. Am semnat contract cu o companie pentru generatoare. Închirierea acestor generatoare nu reprezintă o sumă mare.”, a spus Vlad Iacob.

După cum Playsport.ro a anunțat în exclusivitate, costul arenei pentru un meci este de 4000 de euro.

Mai mult, singura peluză a stadionului nu este funcțională. Astfel, suporterii alb-roșii care vor face deplasarea la Giurgiu vor fi nevoiți să se așeze la una dintre cele două tribune, după cum Vlad Iacob a menționat pentru Playsport.ro.

Peluza nu poate fi deschisă pentru nimeni. Nu are autorizație ISU. Suporterii noștri vor sta la tribună.”

Stadionul „Marin Anastasovici”, modernizat în 2014, are o capacitate de 8500 de locuri. Dintre acestea, 2400 sunt în peluză. Astfel, Dinamo va avea, pentru această partidă, aproximativ 6000 de bilete disponibile.