EXCLUSIV. Dinamo și plaga trecutului. Camara și Hinojo au fost înscriși în tabelul creditorilor cu o sumă colosală, peste 700.000 de euro. ȘOC în cazul lui Sorescu, o firmă solicită 10% din valoarea transferului în Polonia!

Cătălin Mureșanu 24.05.2022, 12:53
EXCLUSIV. Dinamo și plaga trecutului. Camara și Hinojo au fost înscriși în tabelul creditorilor cu o sumă colosală, peste 700.000 de euro. ȘOC în cazul lui Sorescu, o firmă solicită 10% din valoarea transferului în Polonia!
 • Juan Camara și Rene Roman Hinojo, Foștii jucători din „era Cortacero”, au câștigat procesele cu Dinamo la FIFA și au solicitat înscrierea în Tabelul definitiv al creanțelor. Astfel, datoria clubului crește cu 715.000 euro;
 • Surpriza neplăcută vine și în cazul transferului lui Deian Sorescu. O firmă de impresariat din Oradea solicită 10% din valoarea transferului, de data asta fiind vorba de un „contract de comision” semnat pe vremea lui Ionuț Negoiță;
 • Dacă în cazul spaniolilor, adminsitratorul judiciar a acceptat solicitarea, „contractul de comision” trebuie să treacă prin filtrul unui nou proces. RTZ & Partners SPRL nu recunoaște creanța.
 • Dinamo se află într-o situație cruntă. Din punct de vedere sportiv, „câinii” sunt cu un picior în liga secundă. Returul barajului pentru menținerea în eșalonul secund, cu Universitatea Cluj, începe de la 0-2, iar elevii lui Dusan Uhrin jr. au nevoie de o mobilizare exemplară și de un strop de noroc pentru a întoarce rezultatul. Economic, se știe deja, societatea care administrează clubul – SC Dinamo 1948 SA- parcurge a doua insolvență din istorie. Cu Planul de reorganizare aprobat în luna noiembrie a anului trecut, societatea încearcă să fenteze falimentul. O eventuală retrogradare ar complica serios acest deziderat. În orice situație, speranțele sunt anturate de un investitor surpriză care să preia clubul, să achite datoriile și să revigoreze economic societatea.

  Camara + Hinojo = 715. 000 euro în Tabelul definitiv al creanțelor

  Din păcate pentru conducători, de la adminsitratorul judiciar și până la acționari, curg vești proaste. Spania, via Vitan. Astfel, foștii jucători din era Cortacero, ademniți la București cu salarii colosale- pe hârtie- au deschis procese la FIFA pentru a-și recupera valoarea contractelor semnate cu formația din „Ștefan cel Mare”. Unii au și câștigat, astfel că, acum, au depus solicitări pentru a fi înscriși în Tabelul definitiv al creațelor.

  Rene Hinojo, respectiv Juan Camara sunt doi dintre fotbaliștii iberici care, după ce și-au găsit dreptatea la FIFA, au formulat aceste solicitări. Admise de RTZ & Partners SPRL, adminsitratorul judiciar. În aceste condiții, portarul Hinojo, care a jucat pentru Dinamo în două meciuri în Liga 1, respectiv unul în Cupa României, a fost trecut la categoria chirografari, la fel cum s-a întâmplat cu toți fotbaliștii, cu suma de 2.809.043 lei. Fantezist vorbind, după cele 270 de minute bifate în poarta lui Dinamo, Hinojo urmează să primească, dacă Planul de reorganizare este achitat la virgulă, așa cum prevede, 10. 400 lei pentru fiecare minut transpirat în tricoul „câinilor”.

  Juan Camara, cu 12 meciuri în campionat, două goluri marcate și o aparație în Cupa României, solicită de la Dinamo 715. 272 lei. În total, aproximativ 715.000 euro!

  26.793.298 lei este valoarea creanțelor trecute în Tabelul definitv al creanțelor SC Dinamo 1948 SA în noiembrie 2021. De atunci, suma a mai crescut. 

  Iar veștile proaste nu se opresc aici. Adminsitratorul judiciar s-a trezit cu o nouă solicitare- surpriză. Surpriză neplăcută! Firma de impresariat sportiv SC Liberty Sport Managment din Oradea, care-i aparține procuratorului Cătlin Sărmășan, a solicitat, la rândul ei, înscrierea în tabelul definitiv al creanțelor cu o sumă reprezentând 10% din valoarea transferului lui Deian Sorescu la Rakow, în Polonia.

  500.000 euro a încasat Dinamo în urma transferului lui Sorescu în Polonia. În funcție de performanțele jucătorului la noua sa echipă, suma poate crește prin anumite bonusuri. 

  Eternele combinații dinamoviste. „Contract de comision”

  Cum RTZ & Partners SPRL a respins solicitarea, SC Liberty Sport Managment s-a adresat, printr-o contestație împotriva măsurilor luate de adminsitratorul judiciar, Tribunalului București pentru… „obligarea acestuia de a furniza informații constând în suma de transfer a jucătorului Sorescu Deian Cristian și admiterea cererii de plată formulată de subscrisa SC Liberty Sport Managment SRL”.

  VEZI FACSIMIL

  Firma de impresariat din Oradea solicită acești bani conform unui „contract de comision” semnat în momentul în care Deian Sorescu s-a transferat de la Politehnica Timișoara în „Ștefan cel Mare”, în 2018 și semnat de fostul președinte al Consiliului de Adminsitrație din era Negoiță, Alexandru David.

Urmăriți Playsport.ro și pe