EXCLUSIV. Cât a încasat Dinamo, cu adevărat, pentru Deian Sorescu. Giovanni Becali „a umflat” transferul

Cătălin Mureșanu 02.05.2022, 12:26
EXCLUSIV. Cât a încasat Dinamo, cu adevărat, pentru Deian Sorescu. Giovanni Becali „a umflat” transferul
 •  Giovanni Becali, prin firma căruia a fost intermediat transferul lui Deian Sorescu la Racow, spune că Dinamo a încasat, încă de la semnarea actelor, 700.000 de euro în schimbul mijlocașului;
 • În raportul trimestrial depus de adminsitratorul special (Iuliu Mureșan) la Tribunalul București, suma este cu 200.000 de euro mai mică, la fel și în mențiunea onorariului de succes a administratorului judiciar.
 • Giovanni Becali a vorbit, în cadrul emisiunii DigiSport Matinal, despre transferul lui Deian Sorescu la Rakow. Conform spuselor fostului impresar, Dinamo a făcut o afacere foarte bună după ce și-a cedat, la începutul acestui an, cel mai în formă jucător la formația poloneză.

  „Cei de la Dinamo au un bonus dacă Racow câștigă titlul. Mai au un bonus dacă echipa câștigă Cupa (n.r. Racow dispută, luni seara, de la ora 17, finala cu Lech) și încă un bonus dacă fotbalistul joacă peste 60% din meciuri. Și a jucat 90-95% din partide”, a explicat Becali, conform Digisport.ro.

  Giovanni spune 700.000 de euro, Dinamo a încasat cu 200.000 mai puțin

  Întrebat fiind de suma de bază, fără bonusuri, pe care Dinamo, club aflat în insolvență, a încasat-o în momentul în care l-a cedat pe fostul jucător de la Politehnica Timișoara, Giovani Becali a răspuns fără ezitare: „700.000 de euro curați și cu bonusuri ajunge la 1.300.000 de euro. Au fost 700.000 de euro la început, plus 100.000 pe care i-au dat după aceea”.

  PlaySport.ro a consultat „Raportul trimestrial” pe care administratorul special Iuliu Mureșan l-a prezentat Tribunalului București la începutul lunii martie, procedură în care sunt trecute încasările și cheltuielile societății în primul trimestru al Planului de reorganizare juridică (22.11. 2021- 21.02. 2022) în care se află SC Dinamo 1948 SA.

  Astfel, informațiile menționate în actul oficial depus de oficialii din „Ștefan cel Mare” în Instanță sunt departe de realitatea menționată de Giovanni Becali. Cu vreo 200.000 de euro.

  Dovada din acte

  Conform celor transmise judecătorului sindic de către Iuliu Mureșan (administratorul special) al „câinilor”, dinamoviștii au înregistrat, drept „încasări din valorificări de jucători”, suma de 500.000 de euro + TVA (2.473.100 lei) „cuantum reprezentând prima tranșă din valoarea acordului de transfer”.
  • Vezi FACSIMIL 1


  Un procent de 6% din sumă, conform onorariului stabilit, va fi încasat de administratorul judiciar, firma RTZ Partners & SPRL

  Tot în Raportul trimestrial al Planului de reorganizare, suma încasată de dinamoviști în contul lui Deian Sorescu apare și la „Onorariului de succes al adminsitratorului judiciar”. Stabilit de către Adunarea Generală a Creditorilor la 6% + TVA, celor de la RTZ & Partners SPRL li se cuvin 176.679 lei, bani neîncasați la începutul lunii martie, așa cum menționează administratorul special în raportul transmis Tribunalului București.
  • VEZI FACSIMIL 2

  De altfel, administratorul special afirmă, în cadrul raportului, că RTZ nu a încasat, până la data transmisă, niciun leu din onorariul cuvenit, suma datorată fiind de peste 800.000 lei, cu tot cu cheltuilile de procedură.

Urmăriți Playsport.ro și pe