EXCLUSIV. Doi dintre cei mai mari portari ai României analizează incredibila greșeală a lui Arlauskis. „Țin cu Craiova, dar e penalty clar” și „Putea să-i dea și cartonaș roșu”

Bădulescu Silvian 08.02.2023, 11:28
EXCLUSIV. Doi dintre cei mai mari portari ai României analizează incredibila greșeală a lui Arlauskis. „Țin cu Craiova, dar e penalty clar” și „Putea să-i dea și cartonaș roșu”
 • Universitatea Craiova a pierdut, luni seară, la Constanța, pe terenul Farului. „Marinarii” lui Hagi s-au impus la limită, 2-1, după ce au condus cu 2-0. Totuși, faza care a atras toată atenția s-a petrecut în minutul 32. Portarul Giedrius Arlauskis (35 de ani) a recurs la un gest fără explicație. Lituanianul, deși avea mingea în brațe, l-a lovit intenționat pe fundașul Farului, Mihai Popescu, în propriul careu. După consultarea tehnologiei VAR, „centralul” Chivulete a dictat penalty;
 • În acest context, Playsport.ro a luat legătura cu doi dintre cei mai mari portari ai fotbalului românesc: Silviu Lung (66 de ani) și Dumitru „Țețe” Moraru (66 de ani). Ambii, rivali în anii 1980, au avut același verdict: penalty clar! Mai mult, fostul dinamovist a „plusat”: „Ar fi trebuit să-i dea și un cartonaș roșu!”.
 • Silviu Lung: „Nu știu ce i-o fi trecut prin cap”

  Universitatea Craiova a pierdut, luni seară, la Constanța și rămâne pe locul cinci în Superligă.

  Golurile victoriei au fost marcate de Mazilu (minutul 6) și Larie (minutul 35 din penalty). Nistor a redus, în minutul 59, din handicap.

  Totuși, în minutul 32, portarul Giedrius Arlauskis, deși avea mingea în mână, a recurs la un gest fără explicație. Acesta l-a lovit pe Mihai Popescu, fundașul Farului, în propriul careu.

  „Centralul” Chivulete, după consultarea VAR-ului, a acordat lovitură de pedeapsă pentru trupa lui Gică Hagi.

  În acest context, Playsport.ro a luat legătura cu Silviu Lung și Dumitru „Țețe” Moraru.

  Am văzut faza, este penalty clar. Țin cu Universitatea Craiova, dar este penalty. Nu știu ce i-o fi trecut prin cap, poate o fi fost împiedicat înainte să joace mingea și, puțin enervat, a căutat un contact, să-i dea un umăr, ceva. Din exces de zel, a ieșit ce a ieșit. Nu-mi amintesc să fi făcut așa ceva vreodată în cariera mea.”, a spus Silviu Lung, câștigător a două titluri în Bănie (1980, 1981), pentru Playsport.ro.

  Dumitru „Țețe” Moraru: „Ar fi trebuit să-i dea și cartonaș roșu”

  Dumitru „Țețe” Moraru, fost portar la Steaua și Dinamo, și-a exprimat, pentru Playsport.ro, părerea cu privire la faza golului secund marcat de Farul Constanța.

  În opinia celui care, în prezent, se ocupă cu antrenamentele de portari în cadrul Academiei de Fotbal CS Dinamo, vina îi aparține în totalitate lui Arlauskis.

  Mai mult, spre deosebire de Silviu Lung, acesta „plusează”. Fostul „câine” a menționat că lituanianul ar fi meritat și un cartonaș roșu direct.

  A greșit la ambele goluri. La primul, a luat gol pe colțul scurt, el s-a aruncat pe lung. La golul secund, a provocat penalty-ul. S-a dus să lovească jucătorul de la Farul, se vede clar. Dacă nici ăla nu e penalty.. eu zic că ar fi trebuit să-i dea și un cartonaș roșu. Intenția se pedepsește. Nu știu ce a fost în capul lui. Mingea era la el în brațe și s-a dus să lovească adversarul. Arbitrul s-a dus la VAR pentru a da penalty, nu s-a văzut în prima fază. Și el, Arlauskis, s-a aruncat, vezi, Doamne, că s-ar fi împiedicat de jucătorul de la Farul.”

Urmăriți Playsport.ro și pe