EXCLUSIV. „Dorin Șerdean a acceptat oferta!” Vlad Iacob, informații incendiare pentru dinamoviști. Cum a căzut tranzacția care putea trimite clubul în mâinile noilor investitori

Robert Zanfir 14.11.2022, 06:46
EXCLUSIV. „Dorin Șerdean a acceptat oferta!” Vlad Iacob, informații incendiare pentru dinamoviști. Cum a căzut tranzacția care putea trimite clubul în mâinile noilor investitori

Vlad Iacob a dezvăluit la Dinamo 7/9 că Dorin Șerdean ar fi acceptat la un moment dat oferta propusă de un grup de investitori, dar că tranzacția a căzut din cauza unei întîrzieri de câteva zile. Mai mult, administratorul special al roș-albilor spune că grupul One ar fi oferit și scrisoarea de garanție de 2 milioane de euro.

Dinamo așteaptă data de 21 noiembrie, pentru a ști dacă planul de reorganizare modificat va fi aprobat. In caz afirmativ, APCH va deveni acționar majoritar al clubului, printr-o „recalibrare” a prețului acțiunilor. Între timp, Vlad Iacob a dezvăluit în cadrul emisiunii „Dinamo 7/9” de pe Playsport că noul investitor este „acontat” și că se așteaptă verdictul de la finalul acestei luni.

Vlad Iacob, informații incendiare despre oferta primită de Dorin Șerdean

Vlad Iacob spune că Dorin Șerdean ar fi putut deveni istorie pentru Dinamo dacă ar fi acceptat la timp oferta din partea grupului One. Playsport a vorbit în exclusivitate despre dezvoltatorul imobiliar care a fost la un pas de a prelua Dinamo. Totuși, spune Vlad Iacob, totul s-a blocat din cauza unei intârzieri de două, trei zile.

„(despre relația cu Zăvăleanu – n.r.) Lucrăm împreună, colaborăm bine. Au existat și momente în care am avut divergențe, am considerat că trebuie să direcționăm resurse în altă direcție, ei au considerat altceva. Până la urmă am ajuns la un consens.

Nu e plăcut să administrezi o societate aflată în insolvență, este extrem de neplăcut. Cu RTZ am o relație funcțională, relație bună. Există și divergențe, dar important este că am ajuns la un consens pe subiectele importante”, a spus Vlad Iacob, la Dinamo 7/9.

Relația cu Dorin Șerdean

„Domnul Șerdean m-a ajutat să ajung în această funcție și fără votul lui nu aș fi ajuns aici. Cum nu aș fi ajuns la timp nici fară votul domnului Dinu, spre exemplu.

Cu domnul Șerdean nu am mai discutat de câteva săptămâni bune. Pe lângă faptul că am reușit cu resurse extrem de puține să ținem lucrurile pe linia de plutire și pe lângă faptul că am reușit să găsim investitori și permanent ne-am luptat și m-am luptat în acest sens, am reușit să îi aduc domnului Șerdean o ofertă de 400 de mii de euro pentru pachetul de acțiuni pe care dumnealui le avea.

El a avut alte așteptări, am încercat să îl fac să înțeleagă, am văzut și ceea ce a spus că oferta era similară cu ceea ce primesc fotbaliștii… Țin să îi explic că în football business performanța sportivă este strict legată de perfomanța financiară. La fotbal, cota unui club se stabilește și în funcție de performanța sportivă a acestuia.

Așa că oferta pe care a primit-o nu a fost nici decum jignitoare. A fost o oferă care a avut o parte din bani corelată de performanțele sportive ale clubului. Erau bani care ar fi ajuns, mai devreme sau mai târziu, la dumnealui. Acum, în acest moment, domnul Șerdean riscă să nu mai primească ceva pentru acțiunile domniei sale”, a mai pus Vlad Iacob la Dinamo 7/9.

„Vlad Iacob a acceptat oferta, dar era prea târziu!”

„Am vorbit atunci cu el, am încercat să îl conving în toate felurile posibile. Însă, atunci când dumnealui a acceptat, a fost prea târziu. Pentru că oamenii de business impun niște limite și au o răbdare limitată. Și a mai fost o informație falsă pe care a transmis-o domnul Șerdean atunci, a insinuat că acea scrisoare de garanție de 2 milioane de euro nu i-a fost pusă la dispoziție sau nu știu cum.

Eu anunț că este o informație falsă. Nu aveau nicio problemă investitorii respectivi să pună la dispoziție o scrisoare de garanție de 2 milioane de euro. Și i-a fost și comunicat acest lucru. A fost așteptat să semneze într-o zi de vineri, apoi să semneze într-o zi de luni. El a venit și a semnat într-o zi de joi.

Au fost și niste oameni binevoitori care s-au dus și i-au influențat pe cei de acolo în sens negativ. Au spus că fotbalul românesc, că o grămadă de probleme… Nu știu dacă domnul Andone are vreo vină, cred că domnul Andone a fost poate puțin naiv. Știu că Andone nu a făcut rău clubului vreodată. Cred că a avut o naivitate, o naivitate pe care oricine poate să o aibă atunci când cineva apropiat și care ți-a fost coleg vine și îți prezintă niște informații, tu de multe ori tinzi să le crezi”, a mai spus Vlad Iacob la Dinamo 7/9.

Urmăriți Playsport.ro și pe