EXCLUSIV. Dorin Șerdean a ajuns la București și negociază cedarea pachetului majoritar de acțiuni de la Dinamo. Cât cere și ce clauză secretă solicită

Cătălin Mureșanu 30.08.2022, 12:29
EXCLUSIV. Dorin Șerdean a ajuns la București și negociază cedarea pachetului majoritar de acțiuni de la Dinamo. Cât cere și ce clauză secretă solicită
 • Dorin Șerdean se află la București și, marți, va avea mai multe întâlniri pentru a negocia cedarea pachetului majoritar de acțiuni din cadrul SC Dinamo 1948 SA;
 • În schimbul a 72,8 %, atât cât deține firma Lotus, fostul președinte al clubului a cerut 550.000 de euro, plus o sumă de minim două milioane în conturile clubului, drept garanție a investiției.
 • Dinamoviștii așteaptă, marți, o veste de pe frontul negocierilor pentru vânzarea pachetului majoritar de acțiuni. Cheia este la Dorin Șerdean, cel care administrează firma Lotus, acționarul majoritar cu o cotă de 72,8% din SC Dinamo 1948 SA.

  Dorin Șerdean a ajuns la București și negociază cedarea pachetului majoritar de acțiuni. Cât cere și ce clauză secretă solicită?

  În acest moment există interes de investiție din partea mai multor entități sau oameni de afaceri. One, un important dezvoltator imobiliar, respectiv Diya William Shoucair, directorul unei firme care se ocupă cu vânzarea utilajelor agricole și de construcții. La fel, o societate din domeniul construcțiilor a început negocierile pentru a prelua acțiunile de la Dorin Șerdean.

  550.000 euro, plus două milioane virați în conturile lui Dinamo

  Din informațiile PlaySport.ro, Dorin Șerdean a ajuns la București, iar astăzi are programate mai multe întâlniri legate de vânzarea clubului. Reprezentantul Lotus a avut mai multe schimburi de mailuri cu reprezentanții One / avocați și a transmis că își dorește 550.000 euro în schimbul acțiunilor, sumă care ar urma achitată în mai multe tranșe. Mai mult, la nivel financiar, mai are o cerere foarte interesantă. Astfel, Șerdean dorește ca orice investitor care preia Dinamo să vireze o sumă de minim două milioane de euro în conturile clubului, o garanție pentru a evita episodul „Cortacero”.

  Astăzi, Dorin Șerdean va avea o întâlnire, poate decisivă, cu un reprezentant al firmei One!

  Diya s-a înțeles cu Negoiță și urmează să negocieze pentru Dinamo

  O altă pistă care rămâne în picioare este, așa cum PlaySport.ro a informat, omul de afaceri Diya William Shocair. Libanezul deține firma Farm Tech, care se ocupă cu vânzarea utilajelor agricole și de construcții cu sediul principal gard în gard cu baza sportivă a „câinilor” de la Săftica.

  În plaja acestei tranzacții, Diya s-ar fi înțeles deja cu Ionuț Negoiță, de la care urmează să preia partea din față a cantonamentului, 1,5 hectare din totalul de 4 cât măsoară baza sportivă, 850.000 euro fiind valoarea înțelegerii. Râmâne de văzut ce se va întâmpla cu negocierea pentru Dinamo. Din câte se pare, așa cum s-a vehiculat și în cazul lui Mohammad Murad, Shocair caută, la rândul lui, un partener de investiție. Acesta poate fi chiar o firmă de construcții care se ocupă, printre altele, cu demolările și a participat la astfel de lucrări la stadionul Steaua și în Giulești.

Urmăriți Playsport.ro și pe