EXCLUSIV. Dorin Șerdean a solicitat convocarea AGA. Anomalia de la Dinamo. Dat dispărut, încasează un salariu uriaș în continuare

Autor: Cătălin Mureșanu / 16.06.2022, 10:43

UPDATE: În cadrul conferinței de presă organizate de Dinamo și DDB, joi, 16 iunie, Răzvan Zăvăleanu a confirmat informațiile Playsport.ro publicate în această dimineață: solicitarea, de către Dorin Șerdean, a convocării Adunării Generale a Acționarilor (AGA) pentru numirea unui nou administrator special.

Totodată, reprezentantul administratorului judiciar a vorbit și despre situația lui Iuliu Mureșan, cel care, în acte, încă se află la club.

Dinamo are nevoie de bani, dar mai degrabă are nevoie de un președinte care să se ocupe de o mulțime de lucruri, precum numirea antrenorului și altele. În momentul de față, domnul Iuliu Mureșan nu a mai încasat salariul de luni bune și, da, are drept de semnătură până la numirea noului administrator special.”

  • Dorin Șerdean a adresat solicitarea către administratorul judiciar pentru convocarea Adunării Generale a Acționarilor;
  • În Cadrul AGA, Iuliu Mureșan va fi înlocuit din funcția de administrator special, iar acționarii vor propune câte un nume pentru ocuparea postului;
  • Votul lui Dorin Șerdean, reprezentantul Lotus Perfect Products SRL, acționar majoritar cu 72,8%, este hotărâtor;
  • Dispărut din viața echipei înainte de finalul sezonului, Iuliu Mureșan apare, în continuare, conform actelor de la Registrul Comerțului, ca împuternicit în calitate de administrator special al SC Dinamo 1948 SA. 

 

Lotus Perfect Products SRL, societatea care a deține pachetul majoritar de acțiuni din cadrul SC Dinamo 1948 SA (72,8%) s-a adresat RTZ & Partners SPRL în vederea convocării Adunării Generale a Acționarilor. 

În acest moment, mingea se află în terenul administratorului judiciar care, așa cum prevede Legea insolvenței, trebuie să fixeze data întrunirii în funcție de statutul societății și de prevederile din Legea insolvenței care pun că, în caz de extremă urgență, AGA se va întruni în maximum 10 zile. Termenul, însă, se poate prelungi până la 30 de zile, conform statutului SC Dinamo 1948 SA (VEZI FACSIMIL). O ședință care, conform informațiilor colectate de PlaySport.ro, va avea pe ordinea de zi două puncte importante.

În primul rând va fi revocat din funcție Iuliu Mureșan, cel care, chiar dacă s-a spus că și-a prezentat demisia după ce a dispărut din viața echipei chiar înainte de finalul sezonului trecut, în care Dinamo a ajuns în liga secundă pentru prima oară în istorie, ocupă în continuare funcția de administrator special, semnează acte și încasează un salariu de 5500 euro lunar. 

Dorin Șerdean a solicitat convocarea AGA

Al doilea punct, pe firul logic, este legat de alegerea unui nou administrator special. În acest sens, acționarii au fost invitați la nominalizări. Fiecare acționar are dreptul să înainteze către administratorul judiciar, alături de un CV, numele celui pe care-l dorește în acest post cheie. Cum Lotus are majoritate, în AGA fiind hotărâtor procentul acțiunilor deținute, votul lui Dorin Șerdean, reprezentantul societății pe care a inventat-o Ionuț Negoiță pentru a-i plăti datoria lui Nicolae Badea, devine hotărâtor. 

Dorin Șerdean rămâne un „jucător” important la Dinamo
Dorin Șerdean rămâne un „jucător” important la Dinamo

INFO. Acționarii SC Dinamo 1948 SA sunt: Lotus Perfect Products SRL (72,8%), Asociația Peluza Cătălin Hîldan Dinamo (20,06%), Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo (7%), Cornel Dinu (0,01 %).

Mureșan a fugit de la echipă, însă este, în continuare, în acte și pe statul de plată 

Așa cum am punctat în rândurile de mai sus, Iuliu Mureșan, cel care a dispărut din actualitatea clubului, s-a retras la Cluj. Acesta a evitat să iasă în public de o perioadă bună, chiar și după ce presa a scris că și-a dat demisia este, în continuare, administratorul special al SC Dinamo 1948 SA.

Astfel, Mureșan semnează în continuare acte și figurează în Registrul Comerțului, la zi, (14.06.2022 – VEZI GALERIA FOTO) ca persoană împuternicită în funcția de administrator special. 

În aceste condiții, Mureșan continuă să încaseze și salariul de la Dinamo, 5500 euro lunar, asta după ce, în luna martie, remunerația i s-a majorat cu 10%, de la 5000, la 5500. 

Șerdean a discutat cu liderii DDB pe tema noului administrator special 

Prezent în cadrul emisiunii PlaySport LIVE Dorin Șerdean a dezvăluit că a avut o întâlnire cu mai mulți reprezentanți ai programului socios Doar Dinamo București. În cadrul discuțiilor cu suporterii, părțile au înaintat mai multe propuneri pentru funcția de administrator special. 

 

A fost o discuție cu câțiva lideri ai DDB-ului pentru a lămuri și situația în rândul suporterilor dinamoviști, a fost o discuție de principiu cu patru lideri din DDB și am avut pe listă mai multe nume pe care le-am discutat. Este vorba de șapte sau opt nume, toți dinamoviști”, a declarat șeful Lotus, cel care a refuzat să spună când și cu cine a avut loc această întâlnire. 

După ce Dorin Șerdean a solicitat convocarea AGA, iar Iuliu Mureșan care, în continuare, administrator special, semnează acte și își încasează salariul va fi înlăturat, oficialul ales în AGA va fi cel care o să numească noul antrenor al „câinilor”. Dinamo se reunește pe 20 Iunie, la Săftica, sub comanda lui Gică Mihali și Iulian Mihăescu.