EXCLUSIV Dorinel Munteanu îl vede pe Ianis Hagi viitorul lider al naționalei. „Poate mult mai mult”

Radu Bordei 12.01.2022, 09:16
EXCLUSIV Dorinel Munteanu îl vede pe Ianis Hagi viitorul lider al naționalei. „Poate mult mai mult”

Dorinel Munteanu îl identifică pe Ianis Hagi drept potențialul nou lider al selecționatei României. Prințul ar putea călca pe urmele tatălui său. Cu toate acestea, liderul de selecții de la naționala României așteaptă mai mult de la fotbalistul celor de al Glasgow Rangers.

De altfel, antrenorul Oțelului nu vede cu ochi foarte buni evoluția fotbaliștilor din România. Aceștia nu mai reușesc să se impună deloc în străinătate, iar în campionatele tari ajung tot mai rar.

Dorinel Munteanu vrea să îl vadă pe Ianis Hagi lider la națională. „Poate oferi mult mai mult”

Fostul internațional știe că România nu mai dispune de valorile din deceniile trecute. De aceea, un fotablist cu calitățile lui Ianis Hagi poate fi foarte important. Chiar dacă nici acesta nu s-a impus, până acum, într-un campionat tare. Nici fiul Regelui, dar nici ceilalți colegi din semifinala de la Europeanul de tineret, din 2019.

Pe mine m-a surprins Ianis la Glasgow, sau mai curând mă surprindea antrenorul. Făcea meciuri foarte bune, apoi era rezervă. Nu știu ce se întâmpla cu el. El este un jucător cu calități deosebite, care poate ajuta cu mult mai mult echipa națională. El poate fi liderul, dacă i se dă încredere sută la sută.

Dar el nu a jucat foarte constant. Am avut o generație bună, cea din 2019. Chiar credeam că 3-4 jucători vor confirma la nivel mare. Noi vrem să construim 4-5 ani, dar noi pierdem toată jocurile. Păi cum să construiești când pierzi mereu, sau când jucătorii nu evoluează la echipele lor, a declarat Dorinel Munteanu, la Playsport Live

Florin Tănase poate să se resemneze. Are șanse foarte puține să se transfere în străinătate

Cota scăzută a fotbaliștilor români reprezintă și principalul motiv pentru care golgheterul României nu mai reușește să plece nicăieri. Gigi Becali l-ar lăsa să plece și pentru 3 milioane de euro, dar nimeni nu pare dispus să scoată acești bani din buzunar. Dorinel Munteanu a identificat motivul pentru care fotbaliștii din Liga 1 nu mai au căutare nici măcar în campionatele mai slab cotate.

Este greu să plece Tănase, trebuie să aibă și imagine, reclamă, cum se zice. Foarte mulți jucători care au părăsit românia în ultimii ani, nu au confirmat. Tănase este un jucător bun, dar prețul cred că este exagerat.

Fotbaliștii noștri nu sunt pregătiți foarte bine, din toate punctele de vedere. Degeaba muncim noi tehnic sau tactic, de exemplu, nu este suficient pentru ceea ce se cere la nivel superior, a declarat Munteanu

Urmăriți Playsport.ro și pe