EXCLUSIV. Drama lui Rică Răducanu. Trăiește clipe terifiante, în plină pandemie

Giosanu Catinca / 05.11.2021, 15:35
EXCLUSIV. Drama lui Rică Răducanu. Trăiește clipe terifiante, în plină pandemie

Rică Răducanu este o personalitate marcantă din istoria fotbalului românesc, dar trece acum prin momente extrem de dificile. Fostul mare portar al naţionalei şi al echipei Rapid s-a izolat în propria locuință și nu vrea să se mai vadă cu nimeni de frica noului coronavirus.

Rică Răducanu, terorizat de pandemie

Celebrul Rică Răducanu a fost diagnosticat cu temutul virus la începutul acestui an. Fostul oficial a stat internat timp de două săptămâni în spital, însă a trecut cu bine de infecția cu Covid-19. Și soția sa a contractat infecția respiratorie. Mai mult, ea a fost intubată, în urma infectării cu virusul SARS-COV-2. În schimb, Rică Răducanu a avut o formă mult mai ușoară a bolii.

Fostul fotbalist a declarat, în exclusivitate, pentru PlaySport că îi este frică să mai iasă din casă și că se va izola în următoarea perioadă. În acest context, el a apelat la fiul său, pentru a-l ajuta cu aprovizionarea.

Pare că nu mai scăpăm de perioada asta nenorocită. Unde te uiți, la orice televiziune, numai de morți auzi. Mi-e și frică să mai ies din casă. L-am rugat pe fiu-miu să ne aducă alimentele de bază, ca să am cu ce trăi.”, a spus Rică Răducanu.

”Nu credeam că voi trăi asemenea timpuri nenorocite”

Fostul portar trecut pe la Sportul Studențesc profită de faptul că locuiește la casă. El a dezvăluit că iese rareori prin curte pentru a lua o gură de aer. Este însă foarte trist că nu are cu cine schimba o vorbă la nevoie. Spune că mulți din generația lui au plecat la cele sfinte, iar asta îl doare destul de mult.

Ies doar prin curte să mă mai plimb, nici măcar în fața casei. Nu credeam că voi trăi asemenea timpuri nenorocite. Nici cu cine să mai vorbesc nu mai am. Că mai mulți din generația mea s-au dus deja! Plus că timpurile s-au schimbat. Nu mai sunt aceiași oameni, nici cartierul nu mai e ce a fost cândva și nici fotbalul. Dar asta stă, probabil, în firea lucrurilor!”, a adăugat el.

Nu se știe cât timp va sta Rică Răducanu izolat, la fel cum nu se știe nici cât va mai dura pandemia de coronavirus. Cert este că suntem pe ultimul loc în UE la numărul de vaccinări. Doar șapte milioane de oameni s-au imunizat până acum cu cel puțin o doză de vaccin împotriva COVID-19. Autoritățile române speră, totuși, ca odată cu noile restricții, numărul persoanelor vaccinate să crească semnificativ.