EXCLUSIV. Dusan Uhrin e pregătit să revină la Dinamo: „Poate mă întorc”

Autor: Mariana Podeanu / 14.09.2021, 17:30
EXCLUSIV. Dusan Uhrin e pregătit să revină la Dinamo: „Poate mă întorc”

Dinamo este în corzi după ce a fost făcută public despărțirea lui Dario Bonetti de „haită”. Confirmarea din partea italianului a venit la scurt timp prin intermediul Playsport.

Acum, conducerea lui Dinamo caută rapid un înlocuitor. Cristiano Borgodi, Vasile Miriuță și Dusan Uhrin au fost numele vehiculate. Și care, cu siguranță, se află pe lista lungă a lui Iuliu Mureșan & co.

Playsport a luat legătura cu Dusan Uhrin jr. pentru a stabili care sunt șansele ca antrenorul să ajungă, din nou, în fruntea haitei.

„Nu m-a sunat nimeni de la Dinamo, dar dacă mă sună, poate mă întorc”, a recunoscut, franc, tehnicianul ceh.

Cum a plecat Dusan Uhrin de la Dinamo

Dorința antrenorului de a revenit la Dinamo este curioasă cel puțin dintr-un punct de vedere. Acesta a părăsit echipa cu cinci zile înainte să înceapă campionatul. Principalele nemulțumiri invocate de antrenor, prin intermediul apropiaților, au fost neplata salariilor și faptul că problemele financiare se la Dinamo sunt de lungă durată.

„Ajunsese să fie invizibil pentru noii conducători. Au fost anunțați și în presă jucătorii care pleacă, Dusan a aflat din media ce fotbaliști ar vrea Dinamo să aducă, dacă scapă de interdicție. Aceasta după ce fosta conducere l-a pus să caute jucători în Cehia și în Slovacia.

Iuliu Mureșan nu l-a consultat niciun moment în privința lotului. Uhrin s-a întors la începutul acestei săptămâni la București, cu gândul că se va schimba ceva. De fapt, jucătorii nu vor să se antreneze, se ceartă între ei, până și cei tineri le reproșează celor experimentați că nu sunt cu gândul la Dinamo și vor ține ei echipa”, punctau, la vremea respectivă, apropiații lui Uhrin.

Uhrin n-a luat niciun ban de la Dinamo

Dușan Uhrin Jr nu ar fi încasat niciun salariu de când s-a întors la Dinamo pentru a salva clubul de la retrogradare. Pe hârtie, salariul său ar fi fost de circa 7000 de euro. Cehul a luat doar prime de joc.Situația din lot s-a resimțit și în relația jucători-antrenor.

„Dusan a simțit că fotbaliștii nu-l mai ascultă, unii sunt cu gândul doar la plecare, alții își văd doar interesele lor. Iar faptul că Dinamo are în continuare interdicție la transferuri a pus capac.

Echipa nu-l poate legitima nici măcar pe Costi Nica, fundașul dreapta care s-a antrenat și-n primăvară cu echipa, a făcut-o și de la începutul stagiunii de vară”, mai punctau aceleași surse.