EXCLUSIV. Episod fabulos cu Nicolae Stanciu în China. Ce i s-a întâmplat în timp ce se pregătea să execute o lovitură liberă

Bordei Radu / 28.06.2022, 12:56
EXCLUSIV. Episod fabulos cu Nicolae Stanciu în China. Ce i s-a întâmplat în timp ce se pregătea să execute o lovitură liberă

Nicolae Stanciu este protagonistul unui interviu exclusiv, pentru prima dată de după mutarea în China. Mijlocașul naționalei României a explicat cum s-a adaptat la noua competiție, dar și la viața din China. totodată, a povestit un episod amuzant din startul carierei în Wuhan.

Nicolae Stanciu, cel mai bun „brazilian” al echipei. „Au crezut în mine”

Wuhan Three Towns este o echipă care investește sume importante pentru a se impune în China. În componenta echipei se află și câțiva jucători brazilieni, dar Stanciu s-a impus, atunci când vine vorba de fazele fixe. De altfel, românul a devenit specialistul la astfel de momente.

Am văzut că, după un gol marcat de tine din lovitură liberă, te felicitau cu multă căldură brazilienii din echipă, chiar te-ai dus la ei după gol!

Da, a fost un episod interesant. Înainte să execut, i-am auzit cum vorbeau între ei și spuneau că sigur o să marchez iar. Așa că, după gol, am simțit că trebuie să merg spre ei, să ne bucurăm împreună. Crezuseră în mine, a declarat Stanciu pentru Playsport

Fostul jucător al FCSB-ului și-a lăudat noii coechipieri, inclusiv pe cei străini.

Chiar încercăm să luăm lucrurile pas cu pas, fiecare meci în parte, e și firesc pentru că suntem pentru prima oară în Super Liga Chinei. Pe lângă calitățile lor fotbalistice, să știi că jucătorii străini de care spuneai sunt și persoane deosebite.

Wuhan, noua „senzație” a fotbalului chinez. „Se investește masiv”

Nicolae Stanciu este fericit de ce a găsit în China.
Se investește destul de mult din punct de vedere financiar, în general. Uite, la Wuhan Three Towns, spre exemplu, am fost bucuros să descopăr jucători chinezi extraordinari de buni, nu mai spun de cei tineri, care sunt foarte talentați! Și asta dincolo de numărul de jucători străini permis de regulile campionatului, unde fiecare echipă încearcă prin investiții să aducă o diferență de valoare.
Mi-am dat seama încă o dată că rețeta succcesului în fotbal e aceeași peste tot, pentru că și fotbalul, în linii mari, e același peste tot. Trebuie să alergi enorm, să îți câștigi duelurile directe și să respecți total planul tactic al antrenorului. Când nu faci oricare din acestea, atunci apar problemele. Oriunde, a declarat internaționalul român.
Și relația cu antrenorul este una foarte bună.
Simt că mă integrez perfect în viziunea lui și în tactica pe care vrea să o transpună în teren. Aici joc în postura de număr 8, să spunem. Doar că am puțin mai multă libertate pe fază ofensivă. Relația dintre noi e foarte bună, eu mereu m-am concentrat să învăț cât mai mult de la fiecare antrenor cu care lucrez. Și acum am mult de învățat și sunt fericit că am șansa asta.