EXCLUSIV | Episod neștiut cu o vedetă din Liga 1: „Am refuzat Sampdoria și am semnat cu Steaua! O decizie foarte bună”

Octavian Vasilescu / 25.03.2022, 14:47
EXCLUSIV | Episod neștiut cu o vedetă din Liga 1: „Am refuzat Sampdoria și am semnat cu Steaua! O decizie foarte bună”

În prezent antrenor în Liga 1, Andrei Prepeliță (36 de ani) a rememorat povestea transferului la FCSB. Mutarea s-a produs în anul 2011, după dezafilierea Universității Craiova.

Andrei Prepeliță a refuzat Sampdoria pentru FCSB

În prezent antrenor la FC Argeș, Prepeliță își amintește că a fost la un pas să semneze cu Sampdoria, dar în cele din urmă a ales FCSB:

Acolo a fost altceva la mijloc (n.r dezafilierea Craiovei). Trebuia să fiu vândut la Steaua (n.r FCSB), dar au apărut neînțelegeri financiare între mine și Mititelu. Stabilisem niște detalii, cu care apoi n-a mai fost de acord. Am refuzat și eu transferul și mi-am depus memoriu să devin liber de contract, să plec gratis.

Am câștigat la primele două comisii, dar n-am mai apucat-o și pe a treia, fiindcă a apărut dezafilierea și am plecat oricum liber la Steaua (n.r FCSB).

Bătusem deja palma cu Steaua (n.r FCSB). A apărut o ofertă interesantă de la Sampdoria, cu condiții financiare clar superioare. Dar echipa era în Serie B, au și promovat apoi în prima ligă. Am pus în balanță faptul că Steaua (n.r FCSB) îmi oferea șansa de a evolua în cupele europene și mirajul unor trofee. Plus rampa de lansare spre echipa națională.

Sunt convins și azi că am făcut alegerea corectă. Am adunat trei titluri, Cupa României, Supercupa, Cupa Ligii, o grămadă de partide în grupele Champions League și în Europa League la Steaua (n.r FCSB). Poate dacă Sampdoria juca deja în Serie A, aș fi analizat altfel. Nu-mi pare deloc rău că am ales atunci să rămân în țară”, a spus Andrei Prepeliță, într-un interviu acordat pentru Playsport.

Unde a mai jucat

Andrei Prepeliță a evoluat la FCSB în perioada 2011 – 2015. Ulterior s-a transferat la Ludogoreț, după care a prins un transfer important în Rusia, la Rostov. În 2019 s-a întors în Liga 1, la Concordia Chiajna, iar în 2021 s-a retras de la echipa sa de suflet, FC Argeș.

Ca antrenor, Prepeliță a reușit să o califice în play-off pe FC Argeș, atunci când nimeni nu mai avea speranțe.

Fostul mijlocaș a adunat 14 selecții la echipa națională a României, alături de care a participat la EURO 2016, în Franța.

Un alt jucător român este acum aproape de un transfer la Sampdoria. Presa din Turcia a anunțat că mijlocașul Alexandru Cicâldău (24 de ani) ar urma să fie vândut de Galatasaray la gruparea din Serie A, în schimbul a 8 milioane de euro.