EXCLUSIV. Federația Română de Box a reacționat prompt. Suspendări drastice în cazul boxerului bătut de antrenor. Avem deciziile

Olteanu Ștefan 16.12.2021, 18:32
EXCLUSIV. Federația Română de Box a reacționat prompt. Suspendări drastice în cazul boxerului bătut de antrenor. Avem deciziile

Federația Română de Box a dictat primele sancțiuni în cazul boxerului bătut de antrenor. Incidentul a avut loc în sala „Cantina” din Brăila, unde în urmă cu câteva zile au avut loc Campionatele Naționale de box U20 și U22.

PlaySport.ro a aflat suspendările din cazul boxerului bătut de antrenor. Federația Română de Box a reacționat prompt

La câteva zile distanță după incidentele incredibile de la naționalele de box U20 și U22, unde un pugilist U20 a fost băutut de un antrenor, Federația Română de Box a dictat suspendările în cazul celor implicați.

Gabriel Șchiopu a fost tânărul lovit de antrenor. Șchiopu, care este legitimat Petrolul Ploiești, tocmai câștigase titlul de campion național la categoria U20. Însă, cu puțin timp înainte de premiere, momentul său de glorie a fost umbrit de un incident șocant. Antrenorul de la CSM Brăila, Bogdan Dobrescu, l-a lovit cu brutalitate în față pe Gabriel Șchiopu și i-a spart arcada.

Sursele PlaySport.ro au dezvăluit că cei implicați și-au primit suspendările pentru incident. Potrivit informațiilor noastre, șefii Federației Române de Box au decis ca antrenorul să fie suspendat din activitatea sportivă timp de un an.
De asemenea, de sancțiune nu a scăpat nici Gabriel Șchiopu. Tânărul pugilist care a fost atacat a primit o suspendare de 6 luni, deoarece a ripostat și l-a lovit pe antrenor.

Filmul incidentului și prima reacție a lui Bogdan Dobrescu. „I-am tras o palmă și, fără să vreau, l-am atins cu cureaua de la ceas”

În exclusivitate pentru PlaySport.ro, antrenorul Bogdan Dobrescu a oferit prima reacție după ce l-a lovit pe boxerul Gabriel Șchiopu.
Dobrescu spune că a fost instigat și din această cauză a cedat și l-a lovit cu „palma” pe tânărul pugilist:

Discutam în sală cu maestrul Feri Vaștag și nu ne puteam înțelege din cauza țipetelor unor copii, care strigau la meciul lui Șchiopu. I-am rugat să tacă din gură și au înțeles. Apoi, m-a chemat Moroiță să mă întrebe ce-am avut cu puștii. I-am explicat și începuse să mă ia cu chestii de genul «Da’ cine ești tu?». Pe Șchiopu l-am avut elev în urmă cu trei ani. L-am ajutat să iasă campion național, iar el mă jignea în toate felurile pe facebook după ce l-am prins fumând și am trimis poze și lui Moroiță, și pe la federație. Iar acum a intervenit în discuție. «Cu ce m-ai ajutat tu?». Și m-a înjurat. În momentul ăla i-am tras o palmă și, fără să vreau, l-am atins și cu cureaua de la ceas, care s-a și rupt când l-am nimerit în arcadă”, a spus Bogdan Dobrescu, în exclusivitate pentru PlaySport.ro.

VEZI AICI reacția boxerului bătut, a antrenorului acestuia, dar și imagini de după incident.