EXCLUSIV | Fost campion al României alături de Dan Petrescu, condamnat pentru omor din culpă! Dezvăluire de coșmar despre fostul dinamovist

Robert Zanfir / 19.01.2022, 20:53
EXCLUSIV | Fost campion al României alături de Dan Petrescu, condamnat pentru omor din culpă! Dezvăluire de coșmar despre fostul dinamovist

Alexandru Ionuț Dobroiu a vorbit, într-un interviu eveniment acordat pentru Playsport, despre întâlnirea șocantă pe care a avut-o în închisoare cu un alt fost fotbalist român. Răzvan Pădurețu și-a încheiat brusc cariera, după un accident în urma căruia a fost acuzat pentru omor.

Viața bate filmul și când vine vorba despre lumea sportului. Alexandru Ionuț Dobroiu, fost atacant al Rapidului și fostă speranță a fotbalului românesc, a ajuns după gratii pentru deținere, consum și trafic de droguri. Playsport a aflat povestea dramatică și i-a prezentat-o pe larg. Fostul giuleștean a avut parte nu doar de lovituri din partea sorții, ci și de întâlniri cu adevărat surprinzătoare și tulburătoare.

Fost campion al României alături de Dan Petrescu, condamnat pentru omor din culpă! Dezvăluire de coșmar despre fostul dinamovist

Povestea lui Ionuț Dobroiu începe cu un gol marcat la debutul în Liga 1, împotriva celor de la Universitatea Craiova, și se termină cu poarta deschisă spre libertate a penitenciarului Rahova. Între cele două coperți, fostul fotbalist de nota zece a trăit cât alții în zece ani.

Unul dintre episoadele dramatice și, în același timp, emoționate trăite de fosta speranță a Rapidului a fost întâlnirea cu Răzvan Pădurețu.

Ofensivi pe teren, lipsiți de defensivă în viață. Are cuvântul Ionuț Dobroiu.

„Sunam acasă să-mi trimită câte 50 de milioane, că trebuie să cinstesc gaborii”

„ – Unde ai fost închis?
– La Rahova. O condamnare de 3 ani, 11 luni și 20 de zile și am făcut doi ani și 4 luni. Am avut și unele probleme, însă, cum sunt eu nebun, nu am acceptat nimic. Chiar dacă îmi cerea cineva pachetul de țigări sau să-i fac vreun masaj, reacționam, nu aveam cum să fiu eu așa…

– Chiar și acolo ai rămas același răzvrătit, așa cum ai fost și la Rapid și în familie și pe străzi?
– Exact. Și de data asta m-a ajutat foarte mult. Am făcut tâmpenii și pe acolo. M-a prins cazinoul și acolo.

– Poftim?
– Jucam jocuri de noroc, așa i se spunea, făceam cazinoul. Și m-a prins. A venit DIICOT-ul de afară peste polițiștii de acolo, că jucam jocuri de noroc și sunam acasă, pe mama și pe nevastă-mea și le ziceam să-mi trimită câte 50 de milioane, că trebuie să cinstesc gaborii să mă scoată la muncă. Și eu jucam, iar ăia, îți dai seama, ascultau telefoanele. Și au venit ăia de la DIICOT peste ăștia… m-au scos la declarații, ce am pățit și atunci!

– Dar ce jocuri erau?
– Barbut și table, asta era cazinou (râde).

„Era unul mort pe mijlocul străzii, întuneric afară, a dat peste el”

– Cu cine te-ai întâlnit acolo, mă refer la persoane cunoscute, la Rahova sunt închiși mulți oameni cunoscuți?
– Am stat în cameră cu Răzvan Pădurețu. (n.r. fost fotbalist la Dinamo, campion cu Unirea Urziceni). Era închis pentru omor din culpă. Ce crezi? Era unul mort pe mijlocul străzii, întuneric afară, a dat peste el. I-a dat un an și trei luni, a făcut mult mai puțin decât mine, că a ieșit la muncă. Eu nu am ieșit la muncă!

– De ce?
– Am ieșit șase ore și, după șase ore, i-am zis polițistului să mă ducă la cameră. Și îți face raport dacă îți dai demisia. Păi se ducea Dragnea. Și am zis că mai bine mai fac patru, cinci luni în plus decât să mă chinuiți voi pe aici. Mai bine stau eu liniștit și citesc Biblia, am citit-o la închisoare de o știu pe de rost. M-a ajutat mai mult să citesc Biblia decât să curăț cartofi.

– Cum adică te chinuiau?
– Te puneau șase, șapte ore să cureți ceapă, cartofi și dovlecei pentru patru zile câștig pe lună! După ce că sunt eu chinuit aici, vai de capul meu, mă chinui și tu, mă umilești.

„M-a șocat ce-am văzut acolo”

– Considerai munca o umilință?
– Nu. Nu munca mă deranja pe mine. Auzi cum ne spuneau, colete. Noi, deținuții care ieșeam la muncă, eram colete, așa ne spuneau polițiștii. Păi eu sunt colet? Ce sunt, animal?! Ce am văzut acolo m-a șocat, nu credeam că există așa ceva. Nu era zi de la Dumnezeu să nu mă uimească ceva.

– Totuşi, ţi-a prins bine perioada asta?
– Da! Eu am avut noroc cu mama. Ea se împrumuta săraca și îmi trimitea bani la închisoare, datorită ei nu am ajuns cu cămătari, cu alte prostii. Și eu jucam cazinou la pușcărie!”

Răzvan Pădurețu (40 de ani) a fost campion al României cu Unirea Urziceni, în 2009. Fostul mijlocaș a îmbrăcat tricoul lui Dinamo între 1999 și 2006 și a mai jucat pentru Gloria Bistrița, FCM Târgu Mureș sau Academica Clinceni, între altele.

S-a retras din fotbal în 2017, în urma accidentului care s-a soldat cu condamnarea sa la închisoare pentru omor din culpă.

Povestea impresionantă a lui Ionuț Dobroiu o puteți afla din interviul eveniment acordat Playsport. Destăinurea unui rapidist ajuns în închisoare din cauza drogurilor. „Trăgeam și când jucam, trimiteam pe alții să dea urină în locul nostru”.