EXCLUSIV. FRF și Edi Iordănescu discută aducerea în staff-ul naționalei a lui Mihai Pintilii! Fostul internațional nu poate fi însă antrenor secund fiindcă nu deține nici măcar licența B

Autori: Justin Gafiuc, Cătălin Mureșanu / 28.01.2022, 16:29
EXCLUSIV. FRF și Edi Iordănescu discută aducerea în staff-ul naționalei a lui Mihai Pintilii! Fostul internațional nu poate fi însă antrenor secund fiindcă nu deține nici măcar licența B

Noul selecționer se pregătește să-și intre în pâine, lucrează la strategia următoarelor zile pentru a pregăti deja jocurile amicale cu Grecia (a, 25 martie) și Israel (d, 29 martie), își reamenajează biroul personal din federație, dar, în egală măsură, caută să-și definitiveze staff-ul. Iar în echipa lui e posibil să apară un nume-surpriză!

„Eu ştiu cine va veni secund, dar nu pot să zic. E fost internaţional, va sta chiar pe bancă”, a spus, enigmatic, Mihai Stoica, managerul general al FCSB, la Telekomsport. Surse playsport arată că este vorba despre Mihai Pintilii, actualul secund al lui Toni Petrea la roș-albaștrii!

Antrenor sub acoperire de delegat

Oficial, el apare în scripte și e prezentat pe site-ul clubului ca delegat, dar activitatea sa în fapt e cea de antrenor. E o piruetă administrativă, pentru că Mihai Pintilii nu are nici măcar licența B! El e înscris la cursurile școlii de la Chișinău.

Lipsa calificării sale e și problema care încurcă acum cooptarea lui la nivelul naționalei. Pentru a fi secund la prima reprezentativă, un antrenor are nevoie măcar de licența A. Ar exista însă două variante prin care regula ar putea fi ocolită: numirea lui Pintilii ca director sportiv sau team-manager!

Alternativele de ”dribling”: director sportiv sau team-manager

Primul post n-a existat până acum la națională în ”regimul Burleanu”. Ultimul care a ocupat această funcție la lot a fost regretatul Daniel Prodan, dispărut însă din schemă imediat ce Mircea Sandu a ieșit din scenă, în 2014.

Team-manager este de ani buni fostul jurnalist Cătălin Gheorghiu, un pion fix postat strategic de șefii FRF, om devotat actualului președinte, care e conectat și prin el la culisele reprezentativei.

Infiltrarea lui Pintilii în staff ar aduce, practic, o continuare a strategiei federale de a-și dribla propriile regulamente. Rădoi, la naționala mare, și Mutu, la U21, au activat mult timp fără licența PRO, pe care au obținut-o abia în primăvara anului trecut.

Împreună la Pandurii, l-a scos de pe bancă la FCSB

Mihai Pintilii a fost antrenat de Iordănescu jr. la Pandurii. În 2015, Mihai a venit la Tg. Jiu pe finalul sezonului, după ce încheiase conturile cu saudiții de la Al Hilal, cu care jucase inclusiv finala Ligii Campionilor Asiei, pierdută însă în dublă manșă în fața lui Western Sydney Wanderers (Australia). A prins apoi doar 10 meciuri la gorjeni și s-a mutat în Israel, la Hapoel Tel Aviv.

Cei doi s-au reîntâlnit recent la FCSB, unde n-au mai apucat însă să colaboreze. Iordănescu jr. l-a preferat pe bancă pe managerul general Mihai Stoica, iar Pintilii a rămas în afara staff-ului, dar păstrat în club, pe lângă echipă, de patronul Gigi Becali.