EXCLUSIV. Gabi Tamaș, înapoi la echipa națională: „Încă nu s-a retras!” Cătălin Mureșanu a dezvăluit mesajul transmis lui Edi Iordănescu. VIDEO

Robert Zanfir 11.10.2022, 07:21
EXCLUSIV. Gabi Tamaș, înapoi la echipa națională: „Încă nu s-a retras!” Cătălin Mureșanu a dezvăluit mesajul transmis lui Edi Iordănescu. VIDEO

Cătălin Mureșanu a dezvăluit în cadrul emisiunii Playsport Live un mesaj transmis de Gabi Tamaș. Fundașul Petrolului încă nu s-a retras de la echipa națională și așteaptă un semn din partea lui Edi Iordănescu.

România și-a aflat adversarii, iar optimismul este iar la el acasă prin birourile de la „Casa fotbalului”. Edi Iordănescu și ai lui au încredere că se pot califica la Campionatul European 2024, din Germania. Totuși, semnalele de alarmă sunt din ce în ce mai dese. Dacian Varga este convins că ne vom bate pentru locul 2 cu Kosovo și cu Israel. Mai mult, fostul campion al României spune că nu putem emite pretenții pentru că ne lipsesc liderii.

Gabi Tamaș, înapoi la echipa națională. Mesajul transmis lui Edi Iordănescu prin Cătălin Mureșanu

S-a vorbit mult despre rechemarea lui Cristi Săpunaru și a lui Gabi Tamaș între tricolori. Primul a spus că nu mai poate fi vorba de o revenire la națională. Totuși, fundașul Petrolului încă mai speră să mai prindă un meci în tricoul primei reprezentative. Iar „pretențiile” lui Gabi Tamaș sunt îndreptățite. Fundașul „lupilor” este unul dintre oamenii de bază ai echipei de club și unul dintre cei mai în formă jucători din Liga 1.

Cătălin Mureșanu a dezvăluit la Playsport Live, în emisiunea moderată de Sorin Chiriac, un mesaj din partea fostului dinamovist. Potrivit jurnalistului Playsport, Tamaș nu s-a retras de la națională și chiar și-ar dori să mai joace sub tricolor.

„Vă dau eu un nume și la fel vă spun că e pe cunoștință, nu pe presupuneri. Și am vorbit zilele trecute. Gabi Tamaș, care vrea să mai vină măcar la un meci. Uite, dacă se supără Gabi Tamaș pe mine, să se supere, că oricum interviuri nu vrea să dea. Gabi Tamaș mi-a zis așa: mă, să mă mai cheme și pe mine o dată!

Ar putea Gabi Tamaș în centrul defensivei, unde avem găurile alea de le vezi cum te uiți la lună! Ar putea Tamaș să țină într-o grupă ca asta? Gabi Tamaș încă nu s-a retras!”, a reacționat Cătălin Mureșanu, la Playsport Live.

Replica lui Dacian Varga a venit imediat. Fostul campion din Liga 1 spune că echipa națională chiar duce lipsă de oameni cu personalitatea lui Tamaș.

Eu l-aș băga pe Gabi Tamaș în fața apărării. Ai foarte mare nevocie de jucători cu experiență. Noi, când am avut rezultate la echipa națională, am avut jucători, care, bine, jucau pe unde jucau, dar și lideri în teren. În momentul de față nu avem lideri. Mă uitam la ei, nu prea vorbesc în teren. Chiar m-am uitat foarte atent! Să văd și eu, băi, vino, retrage-te, ai om în stânga, în dreapta. Prea puțin, foarte puțin.
Dacian Varga, la Playsport Live.

Componența grupelor preliminare pentru EURO 2024:

Grupa A: Spania, Scoția, Norvegia, Georgia
Grupa B: Olanda, Franța, Irlanda, Grecia, Gibraltar
Grupa C: Italia, Anglia, Ucraina, Macedonia de Nord, Malta
Grupa D: Croația, Țara Galilor, Armenia, Turcia, Letonia
Grupa E: Polonia, Cehia, Albania, Feroe, Moldova
Grupa F: Belgia, Austria, Suedia, Azerbaijan, Estonia
Grupa G: Ungaria, Serbia, Muntenegru, Bulgaria, Lithuania
Grupa H: Danemarca, Finlanda, Slovenia, Kazakhstan, Irlanda de Nord, San Marino
Grupa I: Elveția, Israel, România, Kosovo, Belarus, Andorra
Grupa J: Portugalia, Bosnia, Islanda, Luxemburg, Slovacia, Liechtenstein

CALENDARUL GRUPEI ROMÂNIEI

FRF a publicat programul tricolorilor din preliminariile pentru EURO 2024. Debut în deplasare cu Andorra și meci final cu Elveția pe teren propriu.

25 martie 2023
ora 18:00 | Belarus – Elveția
ora 20:45 | Andorra – ROMÂNIA, Israel – Kosovo

28 martie 2023
ora 20:45 | ROMÂNIA – Belarus, Kosovo – Andorra, Elveția – Israel

16 iunie 2023
ora 20:45 | Kosovo – ROMÂNIA, Belarus – Israel, Andorra – Elveția

19 iunie 2023|
ora 20:45 | Elveția – ROMÂNIA, Belarus – Kosovo, Israel – Andorra

9 septembrie 2023
ora 18:00 | Andorra – Belarus
ora 20:45 | ROMÂNIA – Israel, Kosovo – Elveția

12 septembrie 2023|
ora 20:45 | ROMÂNIA – Kosovo, Israel – Belarus, Elveția – Andorra

12 octombrie 2023
ora 20:45 | Belarus – ROMÂNIA, Andorra – Kosovo, Israel – Elveția

15 octombrie 2023|
ora 18:00 | Elveția – Belarus
ora 20:45 | ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel

18 noiembrie 2023
ora 18:00 | Belarus – Andorra
ora 20:45 | Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo

21 noiembrie 2023
ora 20:45 | ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus

 

Urmăriți Playsport.ro și pe