EXCLUSIV Gabi Torje a spus adevărul despre demiterea lui Mircea Rednic de la Dinamo: „Povestea e foarte simplă”

Octavian Vasilescu / 04.04.2022, 06:49
EXCLUSIV Gabi Torje a spus adevărul despre demiterea lui Mircea Rednic de la Dinamo: „Povestea e foarte simplă”

Gabi Torje (32 de ani) a fost prezent la emisiunea PlaySport Live și a explicat de ce jucătorii lui Dinamo n-au avut nicio legătură cu plecarea lui Mircea Rednic (59 de ani) de la echipă.

Mircea Rednic a fost demis de Dinamo pe 21 decembrie, iar în spațiul public au existat zvonuri conform cărora jucătorii ar fi provocat plecarea antrenorului. Gabi Torje a vorbit deschis despre acel moment și a spus că niciun jucător nu poate forța plecarea unui om precum Mircea Rednic, un adevărat simbol la Dinamo.

Torje spune că el, Cosmin Matei și Steliano Filip au fost considerați vinovați la acel moment pentru că își petreceau timpul împreună. Înainte ca Rednic să fie demis, cei trei au ieșit la un restaurant din București, iar fanii au considerat că jucătorii au pus la cale îndepărtarea „Puriului”. Torje spune că totul este fals, iar oamenii din conducere au fost singurii care au discutat despre demiterea lui Rednic.

Gabi Torje a vorbit sincer despre demiterea lui Mircea Rednic

Conform lui Torje, jucătorii lui Dinamo nu au încercat în niciun moment să scape de antrenorul Mircea Rednic. „Puriul” este ultimul om care a adus titlul în Ștefan cel Mare, în sezonul 2006/2007.

A apărut în presă că Torje, Matei și Steliano Filip vor să-l dea afară pe Mircea Rednic. Dacă se întâmpla asta, noi eram cei mai tari jucători din istorie (ironic). Cum să-l dăm noi afară pe Mircea Rednic? El fiind un om cu o asemenea istorie, cu experiență, cu tot ce a însemnat pentru Dinamo.

Nu există așa ceva! Niciodată nu s-ar putea întâmpla asta. Cum să vrem noi să-l dăm afară? Eu vă spun 100% că nu a existat așa ceva. După ce s-a scris asta în presă, fanii ne-au sărit în cap.

Povestea e foarte simplă. Discuțiile erau la nivelul conducerii, să-l dea afară pe Mircea Rednic. Noi am auzit de ele, atâta tot!

Știți cum s-a legat totul? Cu o zi înainte să apară articolele respective, noi am fost să mâncăm. Eu, Steliano Filip, Matei, nașul meu, etc. Stelu (n.r Steliano Filip) a făcut o poză și a pus-o pe Instagram! De acolo s-a făcut toată legătura, că noi am făcut și că am dres.

În primul rând, nici eu nu știam dacă o să mai continui la Dinamo! Dinamo poate să-mi rezilieze contractul oricând, dacă nu dau randament”, a spus Gabi Torje, în direct la PlaySport Live.

Mircea Rednic a condus-o pe Dinamo în 12 meciuri în acest sezon. În mandatul său, „câinii” au câștigat un singur joc, au remizat în trei rânduri și au pierdut opt partide.

În cadrul emisiunii PlaySport Live, Gabi Torje a anunțat că vrea să părăsească România în anii următori! Dinamovistul a declarat că se va muta în Spania, împreună cu toată familia sa.

Clasament Play-out Liga 1

  1. Rapid – 29 pct
  2. FC Botoșani – 29 pct.
  3. UTA – 26 pct.
  4. Sepsi OSK – 24 pct.
  5. U Craiova 1948 – 22 pct.
  6. CS Mioveni – 19 pct.
  7. Chindia Târgoviște – 19 pct.
  8. Dinamo – 13 pct.
  9. Academica Clinceni – 5 pct. (au fost depunctați în două rânduri)
  10. Gaz Metan Mediaș – -11 puncte (au fost depunctați în repetate rânduri)