EXCLUSIV. Gaz Metan, out din Liga 1? Justin Ștefan: „Liga e dispusă să contribuie financiar!”. Retragerea Gazului = diminuare a valorii drepturilor TV, conform reprezentantului firmei care deține drepturile din Liga 1

Bădulescu Silvian Justin Gafiuc 01.03.2022, 16:26
EXCLUSIV. Gaz Metan, out din Liga 1? Justin Ștefan: „Liga e dispusă să contribuie financiar!”. Retragerea Gazului = diminuare a valorii drepturilor TV, conform reprezentantului firmei care deține drepturile din Liga 1

Gaz Metan Mediaș traversează cea mai dificilă perioadă din existența clubului, atât cât va mai fi. Sibienii se află pe penultimul loc în clasamentul Ligii 1 din cauza depunctărilor dictate împotriva lor, în contul unor datorii către foști angajați sau jucători. Mai mult decât atât, formația din Ardeal este foarte aproape să nu termine sezonul actual pe teren, aflându-se în imposibilitate financiară de a disputa meciurile rămase și de a face deplasările aferente competiției.

  • Gaz Metan este în mare pericol să nu mai ia startul din play-out, conform ultimelor informații apărute
  • Formația din Sibiu nu mai are bani pentru a suporta deplasările aferente meciurilor din ultima parte a sezonului
  • Justin Ștefan, secretarul general al LPF, încearcă crearea unui fond comun pentru Gaz Metan, pentru ca aceștia să termine sezonul în teren
  • Gino Iorgulescu, președintele LPF, este cel care ține legătura cu conducerea formației din Mediaș în această perioadă
  • Orlando Nicoară, reprezentantul firmei care deține drepturile TV pentru Liga 1, a subliniat pierderile financiare care ar veni odată cu retragerea Gazului

Gaz Metan, out din Liga 1 după terminarea sezonului regular?

În acest moment, formația din Mediaș ocupă locul 15. Aceștia au acumulat 24 de puncte pe teren, dar, în urma unor decizii federale, le-au fost luate nu mai puțin de 10 puncte, astfel că au picat pe locul 15, deasupra Academicii Clinceni, pe care o vor înfrunta în etapa 29.

Datoriile față de foști jucători și angajați, incapacitatea conducerii echipei de a le plăti, precum și faptul că mulți jucători nu au mai fost remunerați cu lunile, au făcut ca de la Gaz Metan să plece majoritatea fotbaliștilor de bază care au dus greul în acest sezon. Trei dintre aceștia (Vlad Morar, Răzvan Grădinaru și Gabriel Moura) au ajuns la rivala de la retrogradare, Dinamo București.

În primul „11”, astfel, și-au făcut loc, și, în mare măsură, debutul, mai mulți jucători proveniți din propria academie. Rezultatele, însă, au fost pe măsură, în sensul în care Gazul are 4 înfrângeri consecutive.

Mai mult, echipa cu o vechime de peste 70 de ani se pare că va mai disputa doar ultimele două etape rămase din sezonul regular, cu Academica Clinceni, în deplasare, și cu Chindia Târgoviște, acasă, urmând să nu mai ia startul în play-out, conform informațiilor apărute la emisiunea Liga Digi Sport.

Justin Ștefan: „Știm că este o situație sensibilă!”

În acest moment, echipa Gaz Metan se află în drum spre Giurgiu, acolo unde vor disputa un „derby al suferinței” contra Academicii Clinceni, „lanterna roșie” a campionatului și formația care, probabil, ca și Gaz Metan, va lua calea falimentului.

În exclusivitate pentru Playsport.ro, Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a oferit o declarație în ceea ce privește întreaga situație de la Gaz Metan.

“Nu am primit niciun anunț oficial din partea celor de la Gaz Metan în sensul unei retrageri din campionat. Știm însă că e o situație sensibilă. Nu ascund faptul că am discutat deja cu câțiva conducători din Liga 1 și am propus înființarea unui fond comun de sprijin pentru Mediaș, astfel încât să-i ajutăm să termine campionatul. Inclusiv Liga e dispusă să contribuie financiar la acest demers, dacă vom conveni să-l punem în practică”

De asemenea, conform Playsport.ro, Gino Iorgulescu, președintele LPF, ține legătura cu conducerea Gazului în ceea ce privește această situație.

Playsport.ro a luat legătura și cu Orlando Nicoară, reprezentantul firmei care deține drepturile TV pentru Liga 1.

E o informație care circulă de circa o săptămână, dar nu știm încă nimic oficial. Noi nu avem ce să facem, suntem doar spectatori la derularea evenimentelor și așteptăm. E clar însă că toate cluburile ar fi afectate dacă se retrage Gaz Metan. Liga nu ar mai putea oferi produsul integral prin dispariția unor partide și automat vom discuta despre o diminuare a valorii drepturilor TV. Nu am făcut încă un calcul, dar sperăm să nu se ajungă, totuși, în acest punct”.

Urmăriți Playsport.ro și pe