EXCLUSIV. Gigi Becali, apariție-surpriză în Teleorman. Moment important pentru patronul FCSB

Moldoveanu Camelia / 27.09.2021, 10:22

UPDATE. Au apărut primele imagini de duminică, cu George Becali. Glasul cetății a oferit imaginile de la eveniment. Latifundiarul din Pipera este ctitorul Bisericii de la Manăstirea Pantocrator. Vezi galeria foto

Gigi Becali a decis să-și petreacă duminica în fieful lui Liviu Dragnea. Patronul FCSB s-a deplasat în Teleorman pentru a vedea rodul finanțărilor sale. Când nu se ocupă de fotbal sau de afaceri, milionarul acordă întreaga sa atenție credinței.

Teleorman, locul în care Gigi Becali a făcut noi investiții

Latifundiarul din Pipera s-a deplasat duminică în Teleorman pentru a se bucura de roadele sponsorizărilor sale. Gigi Becali este unul dintre ctitorii bisericii din Mănăstirea Pantocrator. La acest eveniment s-au strâns mii de credincioși pentru a se închina la moaște. Însă, pe lângă fețele bisericești din Episcopia Alexandriei și Teleormanului, patronul FCSB a fost în centrul atenției.

Mai mulți preoți din Grecia au participat la sfințirea bisericii ridicate în 2012. Pentru că lăcașul de cult a fost ridicat pe ruinele unui spital abandonat, în fiecare an, în Duminica Mironosițelor se organizează un pelerinaj la biserica Pantocrator. Numele bisericii înseamnă Atotțiitorul.

Gigi Becali este unul dintre românii care finanțează permanent mai multe biserici din România și nu numai. Se pare că nici măcar monopolul pus de Liviu Dragnea și fiul său, Valentin Dragnea, asupra județului Teleorman nu a reprezentat un impediment pentru ca Becali să investească în biserica din această zonă.

Cu prilejul sfințirii bisericii Mănăstirii Pantocrator în 26 septembrie 2021, vom avea bucuria de a ne închina ,,Mâinii Stângi a Sfintei Maria Magdalena” care este caldă, ce va fi adusă de la Sfântul Munte Athos.”, au transmis reprezentanții Mănăstirii Pantocrator.

”Mă retrag la mănăstire!”

Finanțatorul celor de la FCSB are un plan bine pus la punct, pe care vrea să îl ducă la îndeplinire. Dar nu acum, ci peste aproximativ 10 ani! Pentru a face acest lucru însă, latifundiarul din Pipera trebuie să ducă muncă de convingere atât cu fiicele, cât și cu soția. Deja a început, de la o vreme, să poarte discuții cu ele în acest sens. Patronul roș-albaștrilor vrea să se retragă la o mănăstire, unde să interacționeze cu oamenii, dar fără să mai aibă parte de tentațiile cotidiene.

Ioan Becali, vărul lui Gigi Becali, a vorbit, la un moment dat, despre zvonurile conform cărora finanțatorul de la FCSB s-ar retrage la o mănăstire. Impresarul de fotbal susține că biserica este una dintre cele trei priorități ale lui Gigi în viață. Pe de altă parte, el nu crede că vărul său ar lua o astfel de decizie de la această vârstă.

Eu asta îmi doresc, să mă retrag la o mănăstire. Nu știu dacă va fi posibil, pentru că fetele mele și soția nu prea sunt de acord. Dar ăsta e marele meu vis. Nu acum, tată, nu se pune problema în următorii ani. Peste 10-15 ani, aș vrea să las totul în regulă și să mă duc acolo. E un loc frumos, liniștit. Și aș vrea să stau de vorbă cu oamenii… Ce vreau este greu, dar nu imposibil.”, a mărturisit Gigi Becali în urmă cu ceva timp.