EXCLUSIV. Gigi Becali l-a ignorat, dar a devenit noua perlă din Liga 1! Decarul se declară un admirator al ”Regelui”: ”Ar fi o plăcere să-l cunosc pe Hagi”

Justin Gafiuc 01.02.2023, 18:57
EXCLUSIV. Gigi Becali l-a ignorat, dar a devenit noua perlă din Liga 1! Decarul se declară un admirator al ”Regelui”: ”Ar fi o plăcere să-l cunosc pe Hagi”

Mercato de iarnă a adus zeci de mutări în L1, dar, după două runde de la reluarea sezonului, un nume a ieșit imediat în evidență. ”Lanterna” CS Mioveni a recrutat din Belgia un mijlocaș cu origini marocane, Amine Benchaib, 24 ani, care s-a impus imediat în trupa lui Dică și a avut un aport esențial la restartul argeșenilor, victorii cu Petrolul (acasă) și UTA (deplasare).

La Arad a înscris chiar ambele goluri ale unui succes, 2-1, care i-a repus pe cei de la Mioveni pe linia de plutire în lupta pentru evitarea retrogradării. ”E un jucător foarte interesant, vom mai vorbi despre el”, a remarcat și directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță.

”Sunt tehnic, îmi place să marchez și să dau pase decisive”

Benchaib e luat cu împrumut de la Kortrijk, până la vară, cu opțiune de cumpărare, care poate fi activată oricând. Preț: 200.000 euro. Dică e cel care l-a deturnat pe jucător din drumul spre FCSB, cu care agentul lui Amine ar fi purtat câteva discuții înainte ca fotbalistul să aleagă Mioveniul.

”Prima minge am primit-o pe la vârsta de 5 ani și nu m-am mai desprins de ea. Sunt un jucător tehnic, ador rolul decarului, sunt un număr 10 căruia îi place să marcheze, să paseze, să se miște între linii”, e caracterizarea pe care și-o face Benchaib într-un dialog exclusiv cu Playsport.

Fan Ronaldo și Real Madrid

E entuziasmat de mediul pe care l-a găsit în România: ”Nu știam mare lucru despre această țară. Dar, pe vremea când evolua în Belgia, la Genk, l-am văzut pe Ianis Hagi, mi-a rămas în minte tehnica lui și stilul său de joc. Știu că românii au fotbaliști înzestrați și am văzut câteva filmulețe cu Gică Hagi, tatăl lui Ianis. A fost un jucător formidabil, un decar de la care ai ce învăța. Abia aștept meciul direct cu Farul, aș fi onorat dacă voi avea ocazia să-l cunosc personal”.

Se declară fan Real Madrid și Ronaldo, lusitanul: ”Transferul lui în Arabia Saudită a născut o grămadă de comentarii negative sau pozitive. Dar Cristiano nu mai are nimic de demonstrat. A fructificat acum șansa unui contract important la 38 de ani. E un fotbalist fantastic, nu-l schimbă cu nimic plecarea în Arabia Saudită”.

În al nouălea cer la Mondialul din Qatar

A trăit un moment special pe durata Mondialului din Qatar, când Portugalia lui Ronaldo a întâlnit Marocul de unde provine Benchaib: ”Naționala e mai presus de orice. Au fost zile incredibile pentru noi, marocanii, cu o echipă reprezentativă care ne-a făcut mândri. Nu credeam că vom ajunge atât de sus la începutul competiției, dar echipa a arătat o determinare minunată. Am celebrat cu familia, am ieșit pe stradă, ne-am bucurat la toate succesele de la Mondiale. Pentru marocani, fotbalul e un mod de viață”.

”Românii sunt oameni care vor să te ajute”

În timpul liber urmărește seriale, ”în special Prison Break”, și se relaxează cu amicii și familia. ”La Mioveni am întâlnit colegi excelenți. Peste tot, lumea vrea să te ajute dacă ai nevoie, oamenii sunt foarte amabili și săritori. Iar la echipă e acum un grup care muncește pentru a obține salvarea de la retrogradare și sunt convins că vom reuși să îndeplinim acest obiectiv, dacă vom continua ca în primele două jocuri din 2023”.

Urmăriți Playsport.ro și pe