EXCLUSIV. Gigi Becali vrea un portar deținut de o echipă din fotbalul județean. FCSB cumpără de la obscura Natandi

Cătălin Mureșanu 10.05.2021, 21:04
EXCLUSIV. Gigi Becali vrea un portar deținut de o echipă din fotbalul județean. FCSB cumpără de la obscura Natandi

Gafele lui Andrei Vlad i-au convins pe șefii de la FCSB să caute un portar care să asigure concurența pentru goalkeeperul despre care Gigi Becali spunea că este „Messi al portarilor”.

Conform Fanatik.ro, patronul vicecampioanei l-ar dori pe Octavian Vâlceanu (24 ani – 30 de apariții în acest sezon al Ligii 1), până de curând titularul celor de la Academica Clinceni. Conform sursei citate, șefii Clincenilui au luat decizia de a-l scoate din lot pe Vâlceanu, mai ales după ce ar fi auzit zvonuri cum că acesta negociază cu FCSB.

Gigi Becali vrea un portar deținut de o echipă din fotbalul județean

PlaySport.ro a aflat un element interesant legat de tânărul crescut la juniorii Sportului Studențesc. Chiar dacă în ultimele sezoane, Vâlceanu a apărat la Clinceni – și a făcut-o destul de bine-, acesta aparține de o divizionară a- V-a – Ilfov-, de la care a fost împrumutat la formația pregătită de Ilie Poenaru. Este vorba de AS Natandi, echipă care evoluează în campionatul județlui Ilfov, ultima serie valorică. Joacă e mult spus, pentru că, în ultimele sezoane, Natandi a fost înscrisă, s-a prezentat când și când la meciuri, rare fiind edițiile pe care le-a dus la final.

Obscura AS Natandi este înființată de fostul jucător de la Sportul Studențesc, Adrian Oprișan, Octavian Vâlceanu nefiind singurul fotbalist din lotul celor de la Academica Clinceni ce aparține cu drepturile federative de această formație, să-i spunem, „de formă” sau, mai corect, de „paravan”. Astfel, Mihai Dobrescu (28 ani) se află în aceeași situație, fundașul stânga cu 25 de prezențe în această ediție a Ligii 1 fiind împrumutat tot de la Natandi și tot la Academica Clinceni.

Octavian Vâlceanu este portarul dorit de Gigi Becali, patronul de la FCSB
Octavian Vâlceanu este portarul dorit de Gigi Becali, patronul de la FCSB

Sorin Paraschiv: „Vâlceanu nu ne aparține, a fost împrumutat la noi”

Informația a fost confirmată de către Sorin Paraschiv, team-managerul celor de la Academica Clinceni. „Nu știu care este situația lui Vâlceanu, el a jucat la noi sub formă de împrumut, nu este al Clinceniului, iar din câte știu eu împrumutul lui expiră. L-am dori în continuare, însă nu știm ce oferte are. Trebuie să vorbiți cu clubul de care aparține. Așa este, echipa se numește Natandi”, a declarat, pentru PlaySport.ro, fostul mijlocaș de la Steaua.

Vâlceanu și Dobrescu la Academica, Barbu la Rapid

Pe lângă cei doi jucători de la Academica, „pepiniera” Natandi a mai trimis un jucător și la Rapid. Conform frf.ro, giuleștenii l-au adus, în iarnă, pe Bogdan Barbu (29 ani- 20 de meciuri în toate competițiile pentru Rapid), direct de la echipa ilfoveană din liga a V-a, chiar dacă ultima formație la care a activat era Universitatea Cluj. La fel ca Vâlceanu și Dobrescu, Barbu a mai jucat și la Academica Clinceni.
Natandi este înscrisă în Liga V – Ilfov

O să vă întrebați cum este posibil ca acești fotbaliști cu o oarecare cotă să aparțină de o echipă din liga a V-a din Ilfov! Simplu. Jucătorii au semnat contracte cu acestă formație pe care Adrian Oprișan, omul care i-a susținut încă de la juniori pe tinerii fotbaliști, le-a fost, cum se spune, ca un tată -să nu spunem impresar-, mai ales că acest „sistem” la care a apelat fostul fotbalist este absolut legal. Natandi, chiar dacă este înscrisă în campionatul județean mai mult de formă, deține drepturile federative ale acestor jucători, iar dacă Gigi Becali dorește să-l cumpere – sau să-l împrumute pe Octavian Vâlceanu-, trebuie să negocieze cu Natandi din liga a V-a Ilfov, mai precis cu reprezentantul formației, Adrian Oprișan.

Florică de la Estudiantes Metropolitan, Oprișan de la Natandi

„Ingineria” ne-a demonstrat-o și Claudiu Florică, de la defuncta Regal Sport, în prezent Estudiantes Metropolitan, tot un club din eșalonul fotbalului mic care deține mulți tineri de valoare împrumutați la formații mai puternice sau chiar transferați în străinătate la echipe de renume. Dacă Radu Drăgușin a fost „perla” lui Florică și a ajuns la Juventus, Oprișan se poate mândri că l-a „produs” pe Cătălin Cîrjan, jucător ajuns la Arsenal Londra, direct de la Viitorul Domnești, echipă pe la care au mai trecut atât Octavian Vâlceanu, cât și Mihai Dobrescu.

Urmăriți Playsport.ro și pe