EXCLUSIV. Granit Xhaka, liderul naționalei Elveției, a vorbit pentru PlaySport după victoria cu Camerun: „Întotdeauna este dificil să joci în România”. Cuvinte mari despre Cătălin Cîrjan: „Un mare talent”

Gabriel-Alexandru Ioniță Justin Gafiuc 24.11.2022, 16:13
EXCLUSIV. Granit Xhaka, liderul naționalei Elveției, a vorbit pentru PlaySport după victoria cu Camerun: „Întotdeauna este dificil să joci în România”. Cuvinte mari despre Cătălin Cîrjan: „Un mare talent”

Granit Xhaka, liderul naționalei Elveției, a vorbit cu Justin Gafiuc, corespondentul PlaySport la Cupa Mondială din Qatar, la finalul meciului câștigat cu Camerun în grupa G, scor 1-0. Mijlocașul defensiv în vârstă de 30 de ani al celor de la Arsenal a prefațat meciurile cu România din preliminariile pentru EURO 2024 și a vorbit și despre Cătălin Cîrjan, tânărul fotbalist român al „tunarilor”.

Granit Xhaka, cuvinte frumoase despre naționala României înaintea meciurilor directe din preliminariile EURO 2024

Fotbalistul cu origini kosovare a început prin a spune că este de părere că în acest moment Elveția este superioară României. Dar a ținut să sublinieze că mereu a avut parte de partide dificile contra formațiilor din țara noastră. El s-a referit la meciul de la EURO 2016, terminat la egalitate, scor 1-1. De asemenea, Xhaka și-a adus aminte de duelurile pe care le-a avut în Champions League cu CFR Cluj și Oțelul Galați, pe vremea când evolua la Basel.

Căpitanul naționalei Elveției a vorbit la superlativ despre fotbaliștii români, pe care îi consideră foarte talentați. El l-a nominalizat pe Cătălin Cîrjan, mijlocașul central de doar 19 ani din Academia lui Arsenal, despre care a avut doar cuvinte de laudă.

„Cred că toată lumea cunoaște echipa Elveției, ce calitate avem. Dar eu respect echipa României, pentru că au avut mereu mari talente, echipe bune. Am jucat anterior împotriva lor. Dar este devreme să vorbim despre acest moment. Să ne bucurăm acum de această Cupă Mondială și după o să ne putum bucura și de meciul cu România de asemenea.

Cred că Elveția este mai puternică decât România. Dar întotdeauna este dificil să joci în România. Am avut experiența asta în trecut. Sperăm să putem învinge România de data aceasta.

„Cătălin Cîrjan este un mare talent”

(n.r. despre meciurile cu CFR Cluj și Oțelul Galați de pe vremea când juca pentru Basel) Cum am spus, întotdeauna au fost talente bune, aveți jucători buni. Avem în Academia lui Arsenal un jucător din România la U23 (n.r. Cătălin Cîrjan). Se antrenează uneori alături de prima echipă, mare talent, calitate mare. De asta cred că România este foarte, foarte puternică.

A avut acea accidentare la genunchi. În primul rând, este un băiat foarte bun, ascultă, este foarte tânăr. Încercăm să îl ajutăm, încercăm să îl împingem de la spate. Desigur, când ai astfel de talente, trebuie să rămâi alături de ele.

(n.r. un mesaj pentru fanii români înaintea celor două meciuri cu Elveția din preliminariile pentru EURO 2024) În primul rând, sper ca voi să oferiți ceva bun în România și să ne bucurăm de meci. (n.r. dacă îi invită pe fanii români să susțină Elveția la Cupa Mondială) Dacă vreți, nicio problemă”, a spus Granit Xhaka pentru PlaySport.