EXCLUSIV. Iancu are salariu de „nabab” în Rusia! Va încasa 2 milioane de euro la ceceni!

Catinca Giosanu 14.01.2021, 17:42
EXCLUSIV. Iancu are salariu de „nabab” în Rusia! Va încasa 2 milioane de euro la ceceni!

În vârstă de 26 de ani, Gabi Iancu pleacă de la Viitorul. Golgheterul Ligii 1 în sezonul 2019/2020 a trecut cu bine vizita medicală în Rusia, la Akhmat Groznîi. PlaySport a aflat în exclusivitate cât va câștiga Iancu în Rusia.

Gabi Iancu a semnat cu Akhmat Grozny

Fostul atacant de la Viitorul a semnat un contract valabil pe patru ani și jumătate. Încântați de perspectiva achiziționării atacantului, rușii au fost de acord să achite clauza de reziliere. Prin urmare, formația patronată de Gheorghe Hagi va încasa 500.000 de euro. Dacă își va duce contractul la bun sfârșit, Iancu va câștiga la ceceni 450.00 de euro anual, adică un total de  2.025.000 euro!

De menționat este că Iancu mai avea contract doar până în vară. Asta înseamnă cu Viitorul a făcut o afacere extrem de bună.

Gabi Iancu a marcat patru goluri în cele 9 partide pe care le-a disputat pentru Viitorul. El este al doilea marcator al echipei, după Luckassen, care a punctat de șase ori.

Golgheterul de 26 de ani a mai fost ofertat și de Al Ahli. Cu toate acestea, el a ales să nu meargă în Golf. Iancu vrea cu ardoare să rămână în circuitul echipei naționale, după ce a bifat prima selecție în toamnă.

Gabi Iancu este evaluat la 1,3 milioane de euro, arată Transfermarkt.de, cea mai relevantă publicație online în materie de cote de piață pentru fotbaliști.

Gabi Iancu pleacă de la Viitorul
Gabi Iancu pleacă de la Viitorul / Sursa Foto: gsp.ro

Câți bani primește Viitorul

Impresarul Traian Gherghișan, care a intermediat transferul, a oferit o reacție pe acest subiect:

Suntem bucuroşi că lucrurile au decurs bine, iar Gabi a semnat. Este un club puternic, dintr-un fotbal foarte puternic şi nu o spun doar pentru că sunt implicat în transfer. A fost dorit foarte mult de antrenorul principal care speră să ajute ofensiva. Apărarea lui Akhmat se situează în primele trei din Rusia. Antrenorul a mai lucrat cu Ropotan şi cu Paul Anton, deci cunoaşte fotbalistul român”, a declarat Traian Gherghișan, impresarul lui Gabi Iancu, pentru Digi Sport.

Akhmat Grozny devine astfel a treia echipă din străinătate pentru care Iancu evoluează, după Karabukspor din Turcia și Termalica din Polonia. Fosta câștigătoare a Cupei Rusiei este pe locul 10 în campionat.

Urmăriți Playsport.ro și pe