EXCLUSIV. Impresarul Arcadie Zaporojanu va conduce mașina care-l va evacua pe Mircea Lucescu din Ucraina: ”Vom merge spre nord, către Cernăuți. Nu știm cât o să facem pe drum. Stranierii pleacă în Polonia cu un tren”

Justin Gafiuc / 24.02.2022, 15:45
EXCLUSIV. Impresarul Arcadie Zaporojanu va conduce mașina care-l va evacua pe Mircea Lucescu din Ucraina: ”Vom merge spre nord, către Cernăuți. Nu știm cât o să facem pe drum. Stranierii pleacă în Polonia cu un tren”

Invazia Rusiei asupra Ucrainei, pornită azi dimineață din trei direcții, nord, sud și est, de către Moscova, a adus țara vecină în mijlocul unei ofensive totale, denunțată de întreaga comunitate internațională. Presa occidentală notează că explozii s-au produs pe întreg teritoriul Ucrainei, iar oamenii își părăsesc în grabă casele.

Capitala Kiev e în pericol, iar aeroportul Hostomel, situat în apropiere, a devenit ținta unui asalt aerian. Portalul livemapua.com notează că ”Ministerul de Interne spune că Rusia a preluat controlul orașului, situat la 15 minute de șoseaua de centură a capitalei”. 

”În niciun caz nu plecăm azi”

Competițiile sportive au fost anulate. Iar din cantonamentul lui Dinamo Kiev, unde încă se află Mircea Lucescu, vin noi informații. Arcadie Zaporojanu, impresar, este acum alături de Il Luce, în baza de pregătire a clubului ucrainean: ”Toți jucătorii au fost sfătuiți să rămână pe la casele lor. În lot sunt doar patru stranieri. Se fac demersuri pentru a găsi o cale ca toți să plece cu un tren spre Polonia și de acolo să meargă fiecare mai departe, de unde provine”. Este vorba despre Benjamin Verbici (Slovenia), Carlos de Pena (Uruguay), Vitinho (Brazilia) și Tomasz Kedziora (Polonia). 

Anunță că se prepară și planul evacuării lui Lucescu: ”Vom pleca de aici cu mașina mea, împreună și cu basarabenii din staff, și cu Ognjen Vukojevici, unul dintre secunzi. Dar în niciun caz azi, fiindcă e deja foarte târziu. Orașul e sufocat de ambuteiaje, sunt cozi de câte 50 de kilometri la porțile Kievului. Cei care au plecat de dimineață, abia acum reușesc să iasă pe drumurile spre vest”.

FOTO EXCLUSIV. Mircea Lucescu, în cantonamentul lui Dinamo Kiev, miercuri, 24.02, după izbucnirea războiului în Ucraina

”Nu cred că e periculos spre Cernăuți”

”O să evităm Transnistria și vom merge undeva spre Cernăuți ca să intrăm în țară prin Moldova. Sunt în jur de 550 de kilometri. În condițiile actuale, nimeni nu știe cât am putea face pe drum. Dar nu cred că e periculos în acea direcție”, mai spune Zaporojanu.  

Într-o declarație oferită dimineață pentru playsport, Mircea Lucescu povestise că ”am auzit niște bubuituri în timpul nopții, dar am înțeles că nu era vorba despre bombardamente, ci ar fi fost tiruri către niște drone. Dar nu știu dacă e adevărat. Mă uit și eu la televizor să văd ce se întâmplă și discutăm să vedem ce măsuri luăm. E clar că nu se mai poate discuta despre fotbal în aceste condiții”.