EXCLUSIV. UPDATE | Latovlevici și-a reziliat contractul. Începe curățenia masivă la FC Argeș: patru jucători vizați pentru rezilierea contractelor. Pe cine vrea să ia Marius Croitoru de la FCSB și Sepsi

Justin Gafiuc 08.11.2022, 13:52
EXCLUSIV. UPDATE | Latovlevici și-a reziliat contractul. Începe curățenia masivă la FC Argeș: patru jucători vizați pentru rezilierea contractelor. Pe cine vrea să ia Marius Croitoru de la FCSB și Sepsi

UPDATE | În urmă cu puține momente, Iasmin Latovlevici a acceptat să-și rezilieze înțelegerea cu FC Argeș. Fundașul mai avea contract până la finalul sezonului 2022-2023. Potrivit surselor Playsport, jucătorul a fost de-acord cu oferta de compensații a conducerii clubului.

Căderea abruptă a Argeșului, care a condus și la înlocuirea lui Prepeliță cu Croitoru pe banca tehnică, începe să facă victime și printre jucători.

Primul pe lista rezilierilor va fi Iasmin Latovlevici, fundașul stânga de 36 de ani care a comis o gafă epică în ultima partidă de campionat, 0-5 cu Sepsi, acasă, semnându-și sentința în Trivale. A ratat o preluare, apoi l-a faultat clar în careu pe Păun în tentativa unei deposedări întârziate, iar oaspeții au deschis scorul din penalty. A fost imediat înlocuit.

Vor să scape de salariile inutile de 20.000 de euro pe lună

Următorii intrați în vizor sunt Alceus, Celestine și Donisa, ale căror salarii cumulate ajung la circa 20.000 de euro pe lună! Ultimul, atacant, internațional din Madagascar, câștigă 8.000 de euro, fiind unul dintre cei mai bine plătiți jucători din lot. Ar fi încasat și o primă de instalare de 30.000 de euro!

Cu toate acestea, a rămas un fotbalist cu statut de rezervă, a adunat numai 294 de minute în 9 partide în toate competițiile în acest sezon, a prins în numai trei ocazii un post de titular: niciodată integralist, niciun gol marcat, niciun assist!

Celestine se încadrează în același profil ratat la FC Argeș. Francezul de 25 de ani, tot fotbalist ofensiv, a adunat cifre chiar mai slabe: 199 de minute în 8 partide, zero realizări în materie de goluri și assist, niciodată în primul ”11” în Liga 1.

Doar internaționalul haitian Bryan Alceus, mijlocaș central, a fost mai folosit până acum, cu 557 de minute în 12 partide și pe lista de start în 7 jocuri. Dar nici el n-a rupt gura târgului, fiind un jucător de nivel mediu, care n-a adus plus valoare la Pitești.

Noile ținte: Haruț, Golofca, Rodriguez, Bărbuț

Toți trei mai au contracte până în vara lui 2024, iar o eventuală reziliere ar presupune plata unor compensații. Asta în condițiile în care bugetul lunar de salarii la FC Argeș ajunge undeva în jur de 200.000 de euro!

În schimb, Marius Croitoru ar lucra deja la o listă pentru mercato din iarnă, când ar vrea să remodeleze grupul cu 5-6 fotbaliști noi. Surse Playsport indică faptul că ar vrea să-i aducă în Trivale pe Haruț (FCSB), plus o tripletă de la Sepsi: Golofca, Rodriguez și Bărbuț! Cu excepția ultimului, a lucrat cu toți ceilalți la Botoșani.

Golofca și Bărbuț ar fi mai simplu de recrutat, pentru că ambii jucători n-au prins la Sf. Gheorghe, iar clubul ar agrea o despărțire în condiții decente. În schimb, Sepsi nu se gândește să renunțe la Rodriguez, care mai are contract până în vara lui 2024.

Urmăriți Playsport.ro și pe