EXCLUSIV. Întâlnire de gradul 0 la Dinamo. Dorin Șerdean l-a vizitat pe Răzvan Zăvăleanu și nu l-a găsit „acasă”. Șeful Lotus a mers, marți, la sediul clubului. VEZI ce și cu cine a discutat

Cătălin Mureșanu 23.03.2022, 17:13
EXCLUSIV. Întâlnire de gradul 0 la Dinamo. Dorin Șerdean l-a vizitat pe Răzvan Zăvăleanu și nu l-a găsit „acasă”. Șeful Lotus a mers, marți, la sediul clubului. VEZI ce și cu cine a discutat
  • Conform surselor PlaySport.ro, marți, la sediul administratorului judiciar SC Dinamo 1948 SA din centrul Capitalei, a existat un prin contract între reprezentantul RTZ Partners SPRL și Dorin Șerdean;
  • În lipsa lui Răzvan Zăvăleanu, care este plecat din țară, noul administrator al Lotus Perfect Products a discutat cu Claudiu Balog, practician în insolvență, omul cu semnătura în dosarul de insolvență de la SC Dinamo 1948 SA;
  • Părțile au discutat despre modul de comunicare între Lotus Perfect SRL, din postura acționarului majoritar și RTZ Partners SPRL, în rolul administratorului judiciar; 
  • PlaySport.ro a aflat că Lotus a trimis o notificare, la jumătatea lunii februarie, semnată de Pablo Cortacero, prin care atenționează că administratorul special – Iuliu Mureșan- „nu s-a ridicat la așteptările clubului Dinamo”. 

PlaySport.ro a prezentat, în exclusivitate, lovitura dată de Dorin Șerdean, după ce fostul președinte de la Dinamo a reușit să-l convingă pe Pablo Cortacero să-i cedeze firma Lotus Perfect Products, acționarul majoritar din cadrul SC Dinamo 1948 SA, cu o cotă de 72%.

Imediat după declanșarea acestui subiect de interes maxim pentru fanii lui Dinamo, sursele noastre au precizat că Dorin Șerdean, din noua sa postură, cea de administrator al Lotus, intenționează să deschidă o punte de comunicare cu RTZ Partners SPRL, administratorul judiciar al SC Dinamo 1948 SA, societate aflată în reorganizare judiciară din vara anului trecut. 

Șerdean a mers la RTZ, locul unde este și sediul clubului, Zăvăleanu e plecat în străinătate

Din informațiile noastre, marți, la sediul RTZ din centrul Capitalei, a avut loc un prim contact între părți, de la care, însă, a lipsit Răzvan Zăvăleanu.

Din informațiile noastre, acesta este plecat din țară. Astfel, Dorin Șerdean, care ar fi fost însoțit de doi apropiați, din câte se pare avocați, a discutat timp de câteva zeci de minute cu Claudiu Balog, la rândul său practician în insolvență și omul cu semnătura în dosarul de  insolvență de la SC Dinamo 1948 SA. 

Discuția s-a axat, în primul rând, pe forma de comunicare între Lotus, din postura acționarului majoritar SC Dinamo 1948 SA și administratorul judiciar.

În plus a fost deschis, timid și subiectul convocării Adunării Generale a Acționarilor, un subiect de interes maxim, deoarece, în ultimul timp, a fost vehiculată și din acest unghi posibilitatea schimbării administratorului special, în speță Iuliu Mureșan. 

Și Lotus intenționează să-l schimbe pe Mureșan. Când și cu cine? Acestea sunt întrebările pentru care, momentan, nu există răspuns

Din câte se pare, pe lângă suporterii dinamoviști, chiar și Lotus dorește să-l schimbe pe Iuliu Mureșan din funcția de administrator special, însă, pentru ca acest lucru să se poată realiza trebuie convocată Adunarea Generală a Acționarilor. Acest demers se poate face într-un singur mod, la solicitarea administratorului judiciar în termenul fixat de lege, care depășește o lună.

Pentru moment, mutarea gândită de acționarul majoritar pare că a rămas în „joc de glezne”, deoarece, în momentul solicitării, acționarul care propune schimbarea administratorului special trebuie să vină și cu propunerea celui care urmează să-l înlocuiască. 

„Nu vă ascund că am discutat cu domnul Mureșan și despre acest lucru (n.r. revenirea acționarilor principali în funcție de decizie). Într-adevăr, dacă domnul Mureşan va pleca, noul administrator special va fi numit de acționari, iar acționarul majoritar este firma Lotus”, a spus, de curând, Răzvan Zăvăleanu, conform fanatik.ro. 

Notificare Lotus cu referire la Adunarea Generală a Acționarilor

Tot în creditul acestei informații, PlaySport.ro a intrat în posesia unei notificări transmisă de Lotus, prin care acționarul majoritar s-a adresat atât administratorului judiciar, cât și Tribunalului București, instanță la care se judecă dosarul de insolvență al SC Dinamo 1948 SA, prin care acționarul majoritar solicită să fie anunțat în cazul în care urmează a fi convocată Adunarea Generală a Acționarilor. 

Din câte se pare, notificarea semnată de Pablo Cortacero, încă administrator la acea vreme, înainte de a-i ceda firma Lotus lui Șerdean, a fost transmisă după înfrângerea umilitoare suferită de Dinamo, pe teren propriu, în fața Universității Craiova, scor 1-6. Atunci, în presă, au apărut informații cum că acționarii minoritari, Asociația Peluza Cătălin Hîldan Dinamo (20%) și Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo București (7%) doresc convocarea AGA pentru a-l înlătura din funcție pe Iuliu Mureșan. 

„Solicităm această formă de comunicare raportat și la ultimele  articole apărute în presă, precum și a faptului că administratorul special numit în cauză nu s-a ridicat la așteptările clubului Dinamo în demersal juridic de reorganizare a activității. În consecință, dacă Adunarea Generală a Acționarilor va fi convocată aceasta se va realiza ordinii de zi pe adresa de poștă electronică menționată”, scrie în notificarea semnată de Cortacero. 

Cum demersul celor doi acționari minoritari a părut, mai mult, o amenințare, Cortacero a rămas cu penultima semnătură aruncată pe un act legat de Dinamo, ultima fiind pe documentelor prin care a cedat pentru firma Lotus către Dorin Șerdean.