EXCLUSIV. Șerdean- Zăvăleanu, întâlnire de gradul zero! Planul comun gândit de noul șef de la Lotus, acționarul majoritar de la Dinamo. „Taxa Cortacero”, suma care încarcă vânzarea lui Dinamo 

Cătălin Mureșanu 09.03.2022, 17:50
EXCLUSIV. Șerdean- Zăvăleanu, întâlnire de gradul zero! Planul comun gândit de noul șef de la Lotus, acționarul majoritar de la Dinamo. „Taxa Cortacero”, suma care încarcă vânzarea lui Dinamo 
  • Zilele viitoare, Dorin Șerdean intenționează să ia legătura cu Răzvan Zăvăleanu. Conform informațiilor noastre întâlnirea dintre cei doi urmează să aibă loc cu steagul alb pe masă; 
  • Interesul comun al părților pare a fi găsirea unui investitor care să achite datoriile clubului stipulatre în Planul de reorganizare. Bonus- creanță… 550.000 de euro pentru Pablo Cortacero, bani trecuți în înțelegerea dintre Șerdean și afaceristul iberic; 

 

PlaySport.ro a dezvăluit, în exclusivitate, mutarea de ultimă oră din cadrul firmei Lotus Perfect Products SRL, acționarul majoritar SC Dinamo 1948 SA.

Știrea inițială, care anunța mișcarea strategică, publicată pe 1 martie  a fost confirmată, miercuri seara, după ce actele oficiale au fost înregistrate la Registrul Comerțului 

„Taxa Cortacero”. Spaniolul își recuperează banii de la eventualul investitor găsit de Șerdean 

PlaySport.ro vă prezintă următoarele mișcări gândite de noul administrator al firmei Lotus Perfect Products SRL, Dorin Șerdean, cel care, în ultimele luni, a negociat tranzacția cu Pablo Cortacero. 

„Au fost zile crunte, Cortacero a continuat să promită că găsește bani și nu a vrut să renunțe la Lotus. În cele din urmă, după lungi negocieri și mai multe vizite ale lui Șerdean în Spania, Cortacero a acceptat să cedeze Lotus”, au explicat sursele PlaySport.ro.  

Afaceristul spaniol a preluat, în 2020, firma Lotus de la George Drăghia, interpusul lui Ionuț Negoiță, fostul șef de la Dinamo. După înțelegerea cu Negoiță, via Drăghia, Cortacero a virat în conturile SC Dinamo 1948 SA suma de 550.000 euro, bani pe care, conform informațiilor noastre, iberciul trebuie să și-i recupereze în momentul în care Dorin Șerdean o să găsească un investitor dornic să preia acțiunile Lotus din cadrul SC Dinamo 1948 SA, în cota de 72%. Practic, Dinamo, pe lângă datoriile înscrise la masa credală, peste 5,8 milioane de euro, costă cu 550.000 de euro mai mult.  

Sursele noastre spun că, în momentul de față, Dorin Șerdean dorește să aibă o primă discuție cu Răzvan Zăvăleanu, practicianul în insolvență din cadrul RTZ Partners SPRL, administratorul judiciar SC Dinamo 1948 SA. 

 Șerdean dorește o întâlnire cu Zăvăleanu

Conform informațiilor colectate de PlaySport.ro de la oamenii de legătură, omul de afaceri din Ardeal intenționează ca, cel pușin pentru moment, să facă front comun cu RTZ și, chiar dacă au existat zvonuri legate de un conflict de gherilă prin convocarea Adunării Generale a Acționarilor, acțiune care poate fi îndeplinită doar prin intermediul RTZ, se pare că, primele contacte, vor avea loc pe „plaja” interesului comun. Care este interesul comun? Găsirea unui posibil investitor care să achite creanțele stipulate în Planul de reorganizare întocmit de RTZ și validat de judecătorul sindic. 

Pentru moment, Mureșan respiră greu… însă respiră  

În acest context, cel puțin pentru moment, Iuliu Mureșan, adminsitratorul special asimilat de RTZ și dușmanul suporterilor dinamoviști după ce Mircea Rednic a fost îndepărtat, rămâne pe poziții.  

„În prezent, partea sportivă este importantă pentru Dinamo! Clubul trebuie să fie bine din acest punct de vedere, să evite retrogradarea și, apoi, să găsim un investitor care să achite datoriile și să scoată societatea din reorganizarea juridică. În momentul de față nu situașia lui Mureșan e importantă”, a punctat un apropiat de-ai lui Șerdean, sub protecția anonimatului, pentru PlaySport.ro. 

„Suntem deschiși la orice discuție cu acționarii SC Dinamo 1948 SA, până în acest moment nu am primit vreo solictare. Dacă vor exista anumite intenții, vom vedea în ce măsură sunt legale sau oportune și ne vom forma o poziție la acel moment” 

Răzvan Zăvăleanu – practician în insolvență, reprezentant RTZ Partners SPRL, administrator judiciar SC Dinamo 1948 SA 

Urmăriți Playsport.ro și pe