EXCLUSIV. Ioan Hora și-a găsit echipă după despărțirea de UTA. Dani Coman l-a convins pe atacant să se alăture lui Hermannstadt

Bădulescu Silvian / 10.01.2022, 21:56
EXCLUSIV. Ioan Hora și-a găsit echipă după despărțirea de UTA. Dani Coman l-a convins pe atacant să se alăture lui Hermannstadt

FC Hermannstadt continuă campania de achiziții. Sibienii urmăresc să revină imediat în Liga 1, astfel că aceștia au transferat mai mulți fotbaliști cu experiență în primul eșalon fotbalistic.

Ioan Hora și Ciprian Biceanu au semnat cu FC Hermannstadt

Președintele echipei, Dani Coman, a mai dat două lovituri pe piața transferurilor, după ce Andrei Blejdea a fost prezentat astăzi la echipă. Conform surselor Playsport, la doar câteva ore după ce și-a reziliat contractul cu UTA, Ioan Hora și-a găsit un nou angajament. Atacantul a semnat un contract pe jumătate de an, cu opțiune de prelungire pe încă un an, cu formația din Sibiu. Acesta va încasa un salariu de 5000 de euro.

Pe lângă Andrei Blejdea și Ioan Hora, se pare că FC Hermannstadt l-a adus și pe Ciprian Biceanu, „creierul” celor de la Concordia Chiajna, o rivală directă în lupta pentru promovarea în Liga 1. Fotbalistul a mai fost legitimat și la CS Mioveni, în perioada 2012-2017, dar și la Astra Giurgiu, alături de care a disputat și pierdut o finală de Cupa României în 2019. Totodată, aceștia l-au adus zilele trecute și pe Daniel Paraschiv, întărind puternic ofensiva.

Ciprian Biceanu, prezentat la Hermannstadt

FC Hermannstadt ocupă locul secund în clasament, la șapte puncte de Petrolul Ploiești, liderul autoritar al ligii secunde. Sibienii nu sunt siguri de promovarea directă, deoarece, pentru locul 2, ultimul care duce în Liga 1, e bătaie mare. Ocupat de sibieni în acest moment, aceștia au doar două puncte avans față de Universitatea Cluj, locul 3, și trei puncte față de Concordia Chiajna, ocupanta locului 4.

Patru jucători, out de la Hermannstadt

În chiar ultima zi a anului 2021, formația din Sibiu anunțase că s-a despărțit de nu mai puțin de patru jucători. Dintre aceștia, cel mai sonor nume a fost cel al lui Andrei Sîntean, fotbalist prezent în lotul lui Rădoi la Jocurile Olimpice din Tokyo.

Mai mult, el a jucat în toate meciurile, contra naționalelor din Honduras, Coreea de Sud și Noua Zeelandă, dar nu a reușit să marcheze niciun gol. Ceilalți jucători care și-au reziliat contractele cu Hermannstadt sunt Lucian Buzan, Alex Vodă și Andrei Lungu.

FC Hermannstadt luptă să revină înapoi în Liga 1. Sibienii au retrogradat în stagiunea trecută, în urma barajului disputat contra celor de la CS Mioveni. Aceștia, însă, s-au regrupat repede și se află pe a doua poziție a ligii secunde, cea care asigură promovarea directă. Totuși, mai sunt de disputat trei etape din sezonul regular, precum și un play-off ce se anunță incendiar.