EXCLUSIV. Iuliu Mureșan, declarație-șoc despre soarta lui Dario Bonetti: ”Poate reziliem, poate rămâne!”

Autor: Mariana Podeanu / 19.09.2021, 13:50
EXCLUSIV. Iuliu Mureșan, declarație-șoc despre soarta lui Dario Bonetti: ”Poate reziliem, poate rămâne!”

Povestea dintre Dario Bonetti și Dinamo are deja ingredientele unei telenovele de succes în cinematografie. Însă scenariul este cât se poate de real. S-a scris zilele acestea și continuă.

În rolul principal, Dario Bonetti. Care a stat duminica trecută pe banca dinamovistă și a pierdut la set meciul cu FCSB. Direct de acolo, antrenorul a plecat acasă, la familie, de unde a revenit marți, cu gândul de a se reapuca de treabă.

În același timp, tot marți, oficialii dinamoviști i-au trimis o adresă oficială, prin email, prin care l-au invitat la club ca să discute rezilierea contractului. Bonetti n-ar fi răspuns, n-ar fi venit, nu s-ar fi văzut practic cu nimeni din conducerea clubului.

În schimb, italianul a urcat în schimb un lung mesaj de adio pe pagina oficială de Facebook, în care susținea printre altele că se simte ”folosit și aruncat”.

Poze de la aeroport, cu Bonetti cu rucsacul

Așadar, Bonetti a fost luni în Italia, marți s-a întors, marți pe la prânz a primit mailul de la club, miercuri s-ar fi întâlnit cu oameni apropiați grupării, dar nu din conducere, iar de joi…pauză.

Ce a urmat, se știe. Iuliu Mureșan a anunțat că Sorin Colceag se va ocupa de echipă, au apărut discuțiile și negocierile cu Bergodi, Rednic sau alții, dar și faptul că Bonetti nu vrea să semneze rezilierea și blochează astfel orice mișcare a clubului în acest sens.

De altfel, surse din anturajul clubului au spus pentru Playsport că nimeni de la Dinamo n-ar fi știut că Bonetti a părăsit România. Misterul a fost dezlegat abia joi după-amiază, când un oficial a primit pe whatsApp o poză făcută, de la spate, cu antrenorul italian în aeroport, cu rucsacul în spate.

”Dacă are COVID, o să vină cu certificatul medical!”

Italianul a tăcut. Până sâmbătă când Iuliu Mureșan a spus într-o conferință de presă că ”lipsește nemotivat” de la muncă. La scurt timp de la anunțul lui Mureșan, Bonetti a reacționat prin avocat.

A anunțat că a fost depistat cu COVID, e în izolare în carantină, și că: ”Ceea ce aflăm astăzi despre faptul că nu s-a prezentat la antrenament nu este altceva decât o simplă încercare a clubului de a-l demite fără a plăti nimic, având în vedere eșecul de a obține semnarea rezilierii de comun acord.”

Astăzi a venit și reacția lui Iuliu Mureșan, vis-a-vis de mesajul lui Bonetti.

”Nu știam de Covid, dar dacă este așa, cu siguranță domnul Bonetti are certificat medical, iar asta înseamnă că lipsește motivat de la serviciu.”, a spus Mureșan pentru Playsport.

Ce precizări a făcut Iuliu Mureșan legate de viitorul lui Bonetti la Dinamo

În ceea ce privește alte chestiuni subiliniate de avocatul italianului în comunicat, oficialul dinamovist a venit cu precizări.

”Între mine și Dario Bonetti n-a existat corespondență, eu nu l-am anunțat să nu se mai prezinte la antrenament, dacă are dovezi că am vorbit la telefon, pe whatsApp sau pe email, să le arate. El a decis să plece din țară după ce a vorbit cu alte persoane, nu cu oameni din club.

În plus, noi am numit un antrenor pe Sorin Colceag, care este numit antrenor secund, nu antrenor principal. Noi nu am pus alt antrenor îl locul lui Bonetti, nici nu puteam, toate hârtiile trec pe la Comisia Tehnică, iar noi nu am fi putut, postul fiind ocupat.

El este antrenorul echipei. Așteptăm o discuție cu Bonetti,  poate reziliem, poate rămâne!”, a încheiat Mureșan.

Bonetti vrea salariul pe un an!

Surse apropiate antrenorului italian susțin că disputa dintre Bonetti și Mureșan l-a înrăit foarte tare pe italian. Și, dacă în primă fază acesta voia să primească doar două salarii și să plece, situația a căpătat o turnură neașteptată.  Fostul fundaș din Serie A a ridicat instantaneu pretențiile: Dacă vor să scape de el, ”câinii” să-i plătească salariul pe un an de zile. Suma cerută se ridică la 78 mii de euro.

Bonetti a mai punctat, în discuțiile cu apropiații, și faptul că dacă dinamoviștii nu au cum să-și pună acum antrenor, este doar vina conducătorilor. Argumentul susținut în discuție e acela că șefii „haitei” nu procedează normal în asemenea situație. Adică să plătească antrenorul. „E nebunie, adică ei vor să te ucidă practic, dar se așteaptă să nu existe consecințe?”, ar fi fost replica tehnicianului.