EXCLUSIV. Laszlo Balint a lămurit conflictul cu Dan Nistor: „În România are dreptate cine urlă mai tare!” Adevărul din vestiarul Universității Craiova. VIDEO

Robert Zanfir 12.09.2022, 18:58
EXCLUSIV. Laszlo Balint a lămurit conflictul cu Dan Nistor: „În România are dreptate cine urlă mai tare!” Adevărul din vestiarul Universității Craiova. VIDEO

Laszlo Balint a recunoscut la Playsport Live că Dan Nistor nu era mulțumit de statutul său, dar că nu putea avea un conflict cu jucătorul. Mijlocașul a revenit în lotul Universității Craiova, odată cu numirea lui Mirel Rădoi.

După un început entuziasmant de mandat, Mirel Rădoi a dat de gustul eșecului. Universitatea Craiova a pierdut cu CFR Cluj, iar tehnicianul a acuzat pe toată lumea. Totuși, rezultatele echipei nu pot fi puse pe seama jucătorilor. Urmașul lui Laszlo Balint este cunoscut pentru relația foarte bună pe care o are cu vestiarul. Iar Dan Nistor este un exemplu.

Laszlo Balint a lămurit conflictul cu Dan Nistor. Adevărul din vestiarul Universității Craiova

Invitat în cadrul emisiunii Playsport Live, Laszlo Balint a vorbit despre relația cu Dan Nistor, în contextul în care s-a spus că tensiunile cu vestiarul au dus la îndepărtarea antrenorului.

„Nu aveam cum să intru cu o abordare arogantă într-un vestiar precum al Universității Craiova. Da, poate am fost un pic mai distant față de jucători, dar tocmai pentru că îmi doream să păstrăm un nivel de profesionalism, astfel încât fiecare să își vadă de ce are de făcut. Jucătorii să știe exact ce au de făcut, antrenorul să știe ce are de făcut, staff-ul la fel. Jucătorii îmi spuneau Mister, este o adresare comună la nivel de liga 1.

Nu am avut niciun conflict cu niciun jucător de acolo, am avut o relație forte bună, chiar aveam discuții individuale foarte dese cu ei. În cantonament, în Austria, am ieșit la doua mese din hotel și chiar am petrecut un timp foarte OK, ne-am relaxat un pic. Dar eu nu vreau să mă scuz. Au apărut foarte multe informații și au fost foarte mulți oameni care și-au dat cu părerea pe baza unor zvonuri.

Eu am avut o discuție cu Duckadam. Am o relație foarte bună cu el, dar circulă foarte multe zvonuri, foarte multe informații care nu au fost reale. Una dintre acestea a fost că eu aș fi avut un conflict cu Dan Nistor, la pauza meciului de la Mediaș, din etapa a doua, împotriva Universitătii Cluj. Cum aș fi putut eu să am un conflict cu Dan Nistor, în condițiile în care Dan Nistor nu a fost în vestiar la pauza meciului?!

E clar că era nemulțumit, pentru că este un jucător cu experiență, cu atâtea meciuri, deci e clar că nu era mulțumit. Dan Nistor e unul dintre jucătorii importanți. Nu aș putea spune lider. Eu am așa.. o părere destul de clar formată în ceea ce privește modul în care ar trebui să arate un lider. Și să știți că liderii în România sunt destul de greu de găsit. Un lider trebuie să dea un exemplu prin ceea ce face, nu prin ceea ce spune. Un lider trebuie să conducă prin puterea exemplului, nu prin faptul că este cel mai vocal din vestiar. Dar noi, ca români, în societatea noastră, cel care urlă cel mai tare, cam ăla are dreptate. Și, în general, oamenii inteligenți aleg să tacă, pentru că tăcerea este de aur.

Oamenii inteligenți aleg să tacă, în general, pentru că tăcerea este de aur. Iar în România știți că cine țipă mai tare, acela are dreptate.

Nu s-a gândit nimeni că poate unele lucruri au fost inventate cu un anumit scop. Eu nu m-am dus să mă scuz, eu știu cine sunt. Modul în care am ales să gestionez situația a fost cu totul profesionist.

Mi s-a reproșat într-o emisiune că sunt prea serios. Dar seriozitatea a ajuns un defect?! Dacă așa am ajuns în fotbalul românesc, să mergem la stadion, să intrăm în vestiar și să facem caterincă, eu nu am ce să caut într-un astfel de fenomen.

Astfel de informații, astfel de lucruri care sunt propagate fac foarte mult rău. Și nu doar mie”, a declarat Laszlo Balint la Playsport Live.

Urmăriți Playsport.ro și pe