EXCLUSIV. Lovitura încercată de Gică Hagi în lupta pentru play-off. „Regele” negociază cu Valeriu Iftime transferul unui fotbalist de la Botoșani

Gabriel-Alexandru Ioniță / 24.11.2021, 10:04
EXCLUSIV. Lovitura încercată de Gică Hagi în lupta pentru play-off. „Regele” negociază cu Valeriu Iftime transferul unui fotbalist de la Botoșani

Gică Hagi a refuzat preluarea echipei naționale pe motiv că nu se poate delimita în acest moment de proiectul pe care l-a început în vară la Farul Constanța. „Regele” are planuri mari la echipa de la malul mării, pe care încearcă în primă fază să o ducă în play-off în acest sezon.

Acesta ar urma să fie doar primul pas al acestui proiect. Hagi a explicat recent că se află în căutarea unor parteneri care să investească în club pentru ca acesta să se dezvolte cât mai rapid.

Pentru ca acest proiect să înceapă cu dreptul este nevoie deci de accederea în play-off-ul Ligii 1 în acest sezon. Acest deziderat nu este însă deloc ușor de realizat pentru Farul Constanța.

Există o concurență acerbă în acest sezon pentru ocuparea primelor 6 poziții la finalul sezonului regulat. Iar în acest moment Farul se află doar pe locul 7 după 16 etape.

Gică Hagi vrea unul dintre cei mai importanți jucători de la Botoșani din acest sezon

Astfel, este nevoie ca Farul să se întărească în perioada următoare pentru a se asigura că nu pornește noul drum cu stângul. Iar Hagi a început deja campania de achiziții pentru partea a doua a sezonului.

Potrivit surselor PlaySport.ro, „Regele” negociază cu Valeriu Iftime transferul brazilianului Mateus Criciuma. Hagi le-a oferit celor de la Botoșani 200.000 de euro pentru transferul din iarnă al extremei dreapta în vârstă de 22 de ani.

Finanțatorul echipei moldovene consideră că suma este prea mică și nu dorește să îl cedeze pe Criciuma. Însă negocierile sunt în desfășurare și se mai pot schimba anumite lucruri.

Mateus Criciuma a ajuns la Botoșani în vara acestui an din postura de jucător liber de contract. Ultima echipă pentru care a evoluat a fost Sao Bento, din țara natală.

Mateus Criciuma a fost aproape de Rapid

De altfel, experiența în Liga 1 este doar a doua pentru el în afara Braziliei. Criciuma a petrecut o scurtă perioadă la echipa U19 a celor de la FC Porto, fiind împrumutat acolo de cei de la Paulista.

Ulterior, el a mai evoluat pentru echipe precum Gremio, Atletico Mineiro, Vila Nova, Ituano și Sao Bento. Însă tot pentru perioade foarte scurte de timp. Înainte de a ajunge la FC Botoșani, Mateus Criciuma a fost propus și la Rapid.

Giuleștenii nu au considerat însă că brazilianul poate ajuta foarte mult echipa. Așa că acesta a ajuns la FC Botoșani, unde a avut evoluții foarte bune. El a jucat 11 meciuri în acest sezon de Liga 1 și a reușit să marcheze un gol, impresionând în special prin viteza și tehnica sa, care îi permit să își depășească adversarii cu ușurință.