EXCLUSIV Marele regret al lui Eduard Novak. „Speram la mai mult”. Ce obiectiv a impus pentru Olimpiada de la Paris

Autori: Bordei Radu, Catalan Alexandru / 22.12.2021, 14:42
EXCLUSIV Marele regret al lui Eduard Novak. „Speram la mai mult”. Ce obiectiv a impus pentru Olimpiada de la Paris

Lui Eduard Novak anul 2021 nu i-a adus obiectivele pe care le-a visat. Ministrul Sportului din România recunoaște că încheie anul cu un mare regret. Acesta ar fi vrut o prezență mai puternică a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Delegația noastră nu a avut speranțe și obiective mari, stabilite, dar din păcate nu și le-au atins nici pe acestea.

De aceea, oficialul vrea să schimbe total strategia pentru ediția viitoare, de la Paris. Mai ales că România a rămas și fără mai mulți sportivi de referință, care s-au retras din activitate. Iubitorii sportului din România nu îi vor mai vedea la lucru pe mari campioni ca Ana Maria Popescu, Larisa Iordache sau Marian Drăgulescu.

Ce nu i-a plăcut lui Eduard Novak, în 2021. Care este regretul ministrului

România s-a întors de la Tokyo cu 4 medalii, una de aur și trei de argint. Din acestea, 3 au fost obținute la canotaj, acolo unde federația condusă de Elisabeta Lipă a avut o strategie care a dat roade. Ministrul Sportului recunoaște, însă, că spera la o zestre mai bogată.

Vă spun, sincer, că așteptam măcar 6 medalii. Chiar credeam că putem obține mai mult, de altfel, acesta rămâne marele meu regret, că nu am putut câștiga mai mult. Este păcat, a declarat ministrul Novak, pentru Playsport.

Acesta a început deja să pregătească terenul pentru edișia de peste trei ani, de la Paris. Și anunță că Federațiile vor beneficia de un buget important.

Câte medalii poate obține România la viitoarea olimpiadă. „Este un număr realist”

Eduard Novak speră ca Olimpiada din capitala Franței să aducă un progres pentru sportul românesc. Pentru a îmbunătăți rezultatele, acesta anunță că federațiile se vor putea bucura de un suport important din partea statului. Novak anunță un buget important.

Nici nu mai știu de când nu am dispus de o sumă atât de importantă. Cred că au trecut mulți ani de când nu am avut așa buget, aproximativ 574 de milioane de lei. Va trebui să finanțăm mai bine federațiile, o să încercăm să oferim tot ce este necesar acestora, a mai declarat Eduard Novak

Acesta și-a stabilit deja obiectivul de medalii pentru Olimpiada viitoare, dar a și descris o parte din strategiile care pot fi implementate în colaborarea cu federațiile.

Eu mă gândesc deja la 8 medalii la Paris, ar fi un rezultat foarte bun. Dar pentru asta va trebui să pregătim totul foarte bine. Mă gîndesc chiar la o bulă specială de antrenamente pentru sportivii cu șanse reale, cei care pot face rezultate importante. Nu contează că este în Asia, America, sau unde este nevoie. Vom apela și la antrenori și specialiști din străinătate, acolo unde este nevoie, a concluzionat ministrul.