EXCLUSIV. Marian Iuhasz, unul dintre cei mai importanți oameni de la Dinamo, a vorbit în premieră despre situația explozivă de la echipă. A dezmințit implicarea în demiterea lui Mircea Rednic

Autori: Cătălin Mureșanu, Gabriel-Alexandru Ioniță / 22.12.2021, 15:02
EXCLUSIV. Marian Iuhasz, unul dintre cei mai importanți oameni de la Dinamo, a vorbit în premieră despre situația explozivă de la echipă. A dezmințit implicarea în demiterea lui Mircea Rednic

Situația de la Dinamo, care l-a demis pe Mircea Rednic și l-a înlocuit cu Flavius Stoican prin Iuliu Mureșan, administratorul judiciar, a generat un val de reacții din toate părțile. Mai mulți oameni de fotbal, printre care Florin Prunea, susțin că Mureșan nu ar fi luat această decizie de unul singur.

Au existat zvonuri conform cărora administratorul judiciar al lui Dinamo ar fi fost sprijinit în decizia de a-l demite pe Mircea Rednic și de către Marian Iuhasz și Gheorghe „Tata” Nițu. Cei doi sunt printre cei mai importanți oameni de la Dinamo în acest moment, susținând activ clubul din punct de vedere financiar în această perioadă foarte dificilă.

Marian Iuhasz a vorbit în premieră despre implicarea sa la Dinamo

Marian Iuhasz este membru DDB elite și a împrumutat clubul cu mai multe sute de mii de euro. El este înscris la masa credală pentru aceste împrumuturi și deține un procent de 0.31% din valoarea totală a masei credale.

Iuhasz a vorbit acum pentru prima dată în presă. El a oferit o declarație pentru playsport.ro prin care a dorit să dezmintă aceste informații și să clarifice că nu a avut nicio implicare în îndepărtarea lui Mircea Rednic de la Dinamo.

El a confirmat că a fost anunțat de această decizie, pe care nu a vrut să o comenteze. De asemenea, a negat și implicarea „partenerului” său Gheorghe Nițu în această situație de la clubul alb-roșu.

Vreau să spun că sunt un simplu membru DDB, un vechi fan dinamovist și ar fi culmea să schimb eu antrenorii la Dinamo. Nu am acest rol și nici nu mi-l doresc. Am fost sunat și anunțat de decizia conducerii, pe care nu sunt în măsură să o comentez, atât! Asta a fost tot!

Suntem doi oameni la Dinamo care nu avem ce câștiga, eu și tata Nițu (n.r. Gheorghe Nițu). Nu știm cine vrea să se ascundă în spatele acestor informații. Însă înțeleg că așa e presa, uneori știe mai multe decât noi. Eu am ajutat clubul pentru că sunt dinamovist de foarte mult timp și așa o să rămân, indiferent de ce o să se întâmple cu echipa asta. Ajutorul meu vine dintr-o parte sentimentală, nu mânat de vreun alt interes”, a spus Marian Iuhasz.

Playsport.ro, dezvăluiri în exclusivitate despre implicarea lui Iuhasz și Nițu la clubul din Ștefan cel Mare

Despre implicarea lui Iuhasz la Dinamo a informat în exclusivitate playsport.ro încă din luna martie. Atunci omul de afaceri care deține Delta Glass s-a implicat activ în aducerea la clubul din Ștefan cel Mare a lui Gheorghe Mulțescu după plecarea lui Ionel Gane. De asemenea, el a suportat o mare parte din salariul lui Deian Sorescu, după ce acesta a fost mărit de Pablo Cortacero.

În ceea ce îl privește pe „Tata” Nițu, playsport.ro a anunțat în exclusivitate că acesta a luat legătura cu familia Lucescu, iar Mircea și Răzvan sunt dispuși să vină să ajute Dinamo pe viitor.