EXCLUSIV. Mesajul lui Nicolae Badea pentru prietenul George Copos, după ce Rapidul a revenit în Liga 1. „Din acest motiv am făcut tot ce a fost posibil pentru ca Dinamo să nu retrogradeze”

Cătălin Mureșanu 19.05.2021, 11:37
EXCLUSIV. Mesajul lui Nicolae Badea pentru prietenul George Copos, după ce Rapidul a revenit în Liga 1. „Din acest motiv am făcut tot ce a fost posibil pentru ca Dinamo să nu retrogradeze”

Rapid a revenit în Liga 1 după o absență de șase ani, perioadă în care giuleștenii au trecut prin toate stările posibile. Retrogradare, faliment, renaștere, promovări și, din nou, prima scenă a fotbalului românesc. Luni, echipa feroviară a obținut promovarea chiar înainte de fluierul de start al derby-ului cu Universitatea Craiova, victoria „fraților” de la Timișoara în fața Mioveniului declansând fiesta în tabăra vișinie.

Nu a mai contat rezultatul meciului cu rivalii din Bănie, înfrângere clară, 1-3, fanii, echipa, antrenorii, oficialii au început sărbătoarea în Giulești. Printre cei care s-au bucurat de revenirea în Liga 1 a fost și George Copos (68 ani), omul care a inventat „Rapidul contemporan”, a condus și a finanțat formația de sub Podul Grant în cea mai productivă perioadă a clubului.

„Domnul Copos este lângă Rapid, este implicat enorm”

„Berlusconi din Giulești”, așa cum a fost alintat omul de afaceri de către gradena „Potcoavei”, a fost pomenit, la scurt timp după izbânda Rapidului, chiar de antrenorul Mihai Iosif.

Domnul Copos este lângă Rapid, ieri (n.r. înaintea meciului cu Universitatea Craiova) am vorbit cu dânsul, ne-a urat succes. Nu a fost la meci, dar este implicat enorm, emoțional. Altceva, nu știu dacă s-ar putea întoarce”, a spus tehnicianul, în direct, la DigiSport.

Mihai Iosif nu a fost singurul care l-a menționat pe omul care a transformat Rapidul din „farmecul vieții” în „fascinația puterii”. Astfel, promovarea giuleștenilor l-a stimulat și pe Nicolae Badea, vechiul prieten și fostul rival al lui Copos de la Dinamo, pentru a-l felicita pe fostul vicepremier.

„Din acest motiv am făcut tot ce a fost posibil pentru ca Dinamo să nu retrogradeze”

Astfel, savurosul duel verbal între cei doi conducători care au condus Rapid și Dinamo aproximativ două decenii a fost redeschis, în stilul caracteristic, de către patronul de la Computerland.
După ce, la începutul anului, a anunțat, într-un interviu acordat pentru PlaySport.ro , că a revenit alături de Dinamo și-i sprijină logistic și material pe fanii din programul socios Doar Dinamo București, Nicolae Badea a ținut să-i transmită un mesaj de felicitare vechiului camarad George Copos.

Vreau să-l felicit pe George pentru promovarea Rapidului. Nu am făcut-o, am ezitat, descurajat fiind de victoria clară a Craiovei. Totuși, o să-mi fac curaj și o să-l contactez pentru a-i transmite și personal felicitările, mai ales că am făcut tot ce a fost posibil pentru ca Dinamo să nu retrogradeze. În acest sens am avut, tot timpul, o motivație suplimentară, promovarea Rapidului. Astfel, sezonul viitor, avem și noi pe cine să batem”, a declarat, pentru PlaySport.ro, fostul președinte al Consiliului de Administrație de la Dinamo, cu recunoscuta tușă de ironie la adresa prietenului său, pe care l-a tachinat, mereu, reamintindu-i că, în tinerețe, a fost suporterul lui Dinamo.

Biciclete, trotinete și cărbuni

George Copos și Nicolae Badea au un lung istoric de șicanări și glume. În acest context, înaintea fiecărui derby Rapid- Dinamo, între cei doi oameni de afaceri a avut loc un adevărat „război psihologic”. Astfel, pe lângă „înțepăturile” la nivel declarativ, rapidistul Copos și dinamovistul Badea și-au făcut nenumărate cadouri cu substrat, între Crowne Plaza și Computerland fiind un adevărat „pod” al curierilor. Președintele din „Ștefan cel Mare” i-a dăruit o bicicletă camaradului său, acesta a răspuns cu o trotinetă și a ridicat miza cu un sac cu cărbuni.

Titluri, cupe și oprobriu

George Copos a preluat echipa din Giulești în anii 90, a reușit să cucerească două titluri de campion cu giuleștenii, primul după mai bine de 30 de ani, patru cupe ale României și a dus echipa în cea mai importantă performanță europeană, sfertul de finală din Cupa UEFA.

Nicolae Badea a condus Dinamo până în 2014, o lungă perioadă fiind președintele Consiliului de Administrație SC Dinamo 1948 SA. În perioada în care șeful de la Computerland a fost în fruntea clubului, „câinii” au bifat cea mai bună perioadă de după Revoluție, cu patru titluri și șase cupe câștigate.

George Copos și Nicolae Badea au părăsit conducerile celor două cluburi bucureștene fiind aspru contestați de fani. Lui Copos i s-au „dedicat” colive și cruci, în timp ce acționarul din „Ștefan cel Mare” și-a văzut numele pe gardurile Capitalei, lângă sugestivul îndemn… „Pleacă!”.

Urmăriți Playsport.ro și pe