EXCLUSIV. Mihai Stoica l-a „lucrat” pe fostul dinamovist la FCSB: „Am întâlnit în carieră colegi care stăteau mereu cu limba în urechea antrenorului” VIDEO

Robert Zanfir / 18.06.2022, 21:36
EXCLUSIV. Mihai Stoica l-a „lucrat” pe fostul dinamovist la FCSB: „Am întâlnit în carieră colegi care stăteau mereu cu limba în urechea antrenorului” VIDEO

Dinamovistul Adrian Cristea (38 de ani) a prins un an, spre finalul carierei, în tricoul rivalei de la FCSB. Recunoaște că s-a simțit foarte bine în tricoul echipei lui Gigi Becali, dar este convins că a fost „lucrat” de Mihai Stoica.

La cinci ani de la finalul carierei, Adrian Cristea nu și-a pierdut abilitățile tehnice. „Driblează” în fața microfonului cu aceeași ușurință cu care se strecura printre adversari. „Prințul” dezvăluie, într-un interviu eveniment pentru Playsport, că nu mai este atras de lumea fotbalului sau de show bizz. Mijlocașul își amintește, fără patimă, de marile provocări ale carierei, dar și de momentele de neuitat. Ultimul titlu din istoria lui Dinamo și „Minunea de la Liberec” sunt două dintre ele.

Adrian Cristea spune că Mihai Stoica l-a „lucrat” la FCSB

În sezonul 2013-2014, Adrian Cristea a jucat pentru FCSB. Recunoaște că echipa lui Gigi Becali era mult mai bine organizată decât Dinamo și că totul era la cel mai înalt nivel. Cristea a prins și meciurile din grupele Ligii Campionilor, ultimele jucate de vreo echipa românească în cea mai strălucitoare competiție.

„Impresar era Anamaria, iar Reghecampf antrena echipa. Am vorbit cu Gigi la telefon, ne-am înțeles imediat și am bătut palma.

Mi-a plăcut experiența la Steaua, care era peste Dinamo din toate punctele de vedere: organizare, condiții, echipamente, emulație. A fost o experiență frumoasă, ne-am calificat și în Champions League după ce am eliminat Legia Varșovia.

Numai că eu am fost mâncat de alte persoane, care nu m-au dorit acolo. Cu Gigi m-am înțeles bine, dar nu toată lumea din anturajul lui m-a vrut”, a dezvăluit „Prințul” în interviul acordat Playsport.

Adrian Cristea: Mihai Stoica nu m-a dorit

„Păi, câți oameni se învârt în anturajul lui Gigi? MM Stoica nu m-a dorit. Nu știu de ce. Probabil a contat și felul meu de-a fi.

Sunt mai introvertit și dau uneori impresia de aroganță. Dar cine mă cunoaște, știe bine că nu e adevărat. Îmi place să-mi văd de treabă, nu mă bag prea mult în seamă. Am întâlnit în carieră colegi care stăteau cu limba în urechea antrenorului de dimineață până seara. Eu nu sunt genul ăsta. De-aia și par mai distant.

Ca fotbalist, e însă mai bine să fii tupeist sau obraznic. Cu condiția să ai o oarecare valoare și să produci ceva pe teren”, mai povestește „Prințul” Cristea.

Dintre antrenorii cu care a lucrat în carieră, fostul dinamovist își amintește cu bucurie de Mircea Rednic și de Walter Zenga.

„Mircea Rednic m-a înțeles cel mai bine. Eram genul de jucător pe care nu trebuia să stai cu gura. Îmi spuneai ce vrei de la mine, iar eu îmi vedeam de treabă. Pe cei mai tehnici trebuie să-i lași în lumea lor (râde).

Și Zenga mi-a plăcut mult ca atitudine, ca stil. Vă dau un exemplu. Când a venit la Dinamo, am avut meci în week-end și apoi urma echipa națională. Jucasem duminică și ne-a mai chemat joi la antrenament. Ne-a dat liber vreo patru zile. Noi ne-am bucurat, dar conducătorii au înnebunit când au auzit. Au modificat programul, ne-am întors marți în loc de joi. Mâna lui Borcea, că el lua deciziile! Și încă o fază. Zenga lucra mult cu fundașii. Le explica lucruri elementare, tactică de italian. Când să iasă, cum să iasă. Erau Lucian Goian, Radu Ștefan, Pulhac. I-a bulversat puțin (râde).

Și ne-a eliminat Elfsborg din Cupa UEFA. A fost brambureală, ne-au bătut cu 2-1 la București”, a mai spus Adrian Cristea pentru Playsport.