EXCLUSIV. Mihai Stoica, „lovit” din interior: „Din sezonul acesta, avem o aplicație prin care monitorizăm evoluția școlară a jucătorilor!” Decizie istorică la FCSB

Robert Zanfir / 26.07.2022, 20:00
EXCLUSIV. Mihai Stoica, „lovit” din interior: „Din sezonul acesta, avem o aplicație prin care monitorizăm evoluția școlară a jucătorilor!” Decizie istorică la FCSB

Școala a devenit foarte importantă pentru FCSB. Ilie „Bebe” Alexe a dezvăluit la Playsport Live că Academia a implementat din acest sezon un sistem de evaluare a situației școlare a juniorilor. Mihai Stoica a provocat un val de indignare în societate după ce a afirmat public că școala este doar un „factor perturbator” al fotbaliștilor.

Rezultatele dezastruoase înregistrate de FCSB în acest început de sezon l-au determinat pe Gigi Becali să anunțe ieșirea din fotbal. Cu toate acestea, omul de afaceri gândește și acționează cu gândul la viitor. Cel puțin asta susține coordonatorul centrului de copii și juniori al roș-albaștrilor. Ilie Alexe a vorbit despre decizia revoluționară luată de FCSB în cadrul Academiei.

Mihai Stoica, „lovit” din interior. Decizie istorică în Academia FCSB

Octavian Popescu a ajuns să schimbe strategii la FCSB. Perla lui Gigi Becali a fost criticat în mai multe rânduri pentru că ar neglija studiile. În apărarea jucătorului a sărit Mihai Stoica. Managerul spune că un fotbalist este împiedicat în carieră de orele sau cursurile din programa școlară.

În ciuda declarațiilor publice, cei din FCSB au luat o decizie istorică. Ilie Alexe a dezvăluit la Playsport Live că în cadrul Academiei a fost implementat un sistem de monitorizare a situației școlare a juniorilor.

Este destul de importantă scoală. Am updatat și noi un proiect. Din sezonul acesta avem o aplicație prin care monotorizăm de la clasa a 5-a la clasa a 12-a evoluția școlară a jucătorilor. Se vor introduce periodic informațiile de la scoală și antrenorii vor avea legăturile și vor actualiza în platformă.

Eu am luat decizia împreună cu cei patru antrenori coordonatori, pe care îi am în sistem. I-am informat pe părinți că vor trebuie să dea aceste informații”, a declarat Ilie „Bebe” Alexe la Playsport Live.

Revoluție la FCSB

„Pe categoria U15, unde în sezonul anterior am câștigat toate trofeele, în decursul a cinci săptămâni, ei au disputat 12 jocuri cu deplasare la Timișoara, Râmnicu Vălcea, trei la Craiova, Tulcea și șase zile la Constanța… nu aveam când să îi cer acelui copil să se pregătească pentru capacitate.

Clubul nostru a luat o decizie pe catergoria de U15, dacă se califică copiii, vom găsi un sistem de rotație al lor, încât să le permitem săptămânal să se ocupe de școală sau vor participa la alte turnee, pentru a le permite să ia un rezultat bun la capacitate.

Am observat în aceste cinci săptămâni, jucători care aveau medii de 9,80 sau 9,90 la scoală, au reușit cu greu să ia medii de 7,50 la capacitate, dar nu puteam să le cer mai mult, pentru că ei nu aveau timp efectiv. Trebuie să evaluam fiecare pas și fiecare generație”, a mai spus Ilie Alexe la Playsport Live.

Cel mai important pentru Popescu acum este fobalul. Am avut un jucător care a vrut să îl învoiesc ca să meargă la școală. L-am învoit și nu a ajuns fotbalist, deși avea foarte multe calități. Pe mine mă interesează fotbalul.

Alexandru Pantea nu e bun la școală, dar dacă îl intrebi cine e fundaș stânga la Bayern Munchen și când e născut, știe. Eu, între a studia nu știu ce materie, chimie, și a studia Bayern, prefer să studieze Bayern. Nu mă interesează niciun factor perturbator, iar școala poate fi un factor perturbator!”.
Mihai Stoica, manager FCSB