EXCLUSIV. Mihai Teja, unul dintre secunzii de pe lista lui Edi Iordănescu? De ce este posibilă colaborarea între cei doi

Dragos Stefanescu 04.02.2022, 20:59
EXCLUSIV. Mihai Teja, unul dintre secunzii de pe lista lui Edi Iordănescu? De ce este posibilă colaborarea între cei doi

În această după-amiază, Mihai Teja a fost invitatul emisiunii Playsport Live. Tehnicianul a vorbit în exclusivitate pentru PlaySport.ro despre posibilitatea de a deveni secund la echipa națională a României. Teja a dezvăluit relația specială pe care o are cu Edi Iordănescu, cei doi cunoscându-se din copilărie.

Mihai Teja infirmă momentan venirea la echipa națională a României

După ce Edi Iordănescu a fost instalat în funcția de selecționer al României, au apărut mai multe zvonuri referitoare la colaboratorii pe care-i va avea acesta. În ultimele zile au fost vehiculate numele mai multor antrenori care ar putea fi aleși ca secunzi ai lui Iordănescu Jr. Printre cei menționați s-a aflat și numele lui Mihai Teja.

Invitat în cadrul emisiunii PlaySport Live, Mihai Teja a vorbit în exclusivitate pentru PlaySport.ro despre posibilitatea de a ajunge secund la naționala României. Tehnicianul a explicat că nu știe nimic despre această variantă. Teja a povestit pe larg relația de prietenie care îl leagă de Edi Iordănescu, cu care se cunoaște din copilărie.

Nu știu, nu am vorbit despre posibilitatea de a fi antrenor secund. La voi am auzit prima dată. Eu cred și am vazut zilele trecute că au fost mai multe nume pe listă. Am văzut și Mihai Pintilii… Eu nu știu nimic despre această discuție.

Eu cu Edi am o relație de amicitie în primul rând. Ne cunoaștem de la 8 ani. Am jucat împreună la juniorii Stelei, am stat în cantonament împreună. Deci suntem prieteni, ne cunoaștem, vorbim o data la două luni, la trei luni. Chiar și când activam la echipe diferite ne mai vorbeam. Deci am o relație de prietenie cu el, dar deocamdată nu am vorbit nimic despre această posibilitate. Eu am fost în situația de a discuta cu UTA în aceste zile, chiar am fost foarte implicat în lucrurile personale pe care le-am avut”, a explicat Mihai Teja.

Mihai Teja, amintiri plăcute din perioada în care a fost selecționerul U21

Mihai Teja a vorbit cu plăcere despre perioada scurtă în care a fost selecționerul echipei României U21. Acesta susține că pentru un antrenor, să lucreze la echipa națională este apogeul carierei. Teja și-a amintit și de colaborările fructuoase pe care le-a avut de-a lungul timpului cu antrenori români extrem de titrați.

Despre echipa națională, vă dați seama. Atât cât am lucrat ca antrenor, am avut norocul să lucrez cu Gică Hagi, Marius Lăcătuș, Mihai Stoichiță, Mircea Rednic. Toți m-au tratat ca un colaborator, nu ca un subaltern. Și de aceea am avut și personalitatea după pentru a prelua o funcție și a-mi dori mult mai mult să devin principal.

Echipa națională e foarte importantă pentru că nivelul cel mai înalt acolo e clar. Am văzut fel și fel de situații în care au fost doi antrenori principali care au colaborat foarte bine, Sorin Cârțu și Emil Săndoi la Craiova. Dar nu vreau să vorbesc nimic despre lucruri ipotetice sau ce ar putea să se intample. Nu e nimic adevarat, deocamdată nu s-a intamplat nimic.

Eu am avut o experiență foarte frumoasă la U21. Un meci în patru luni, un amical în Serbia. O echipă a Serbiei care ieșise campioană mondială la tineret. Am avut un meci și o surpriză plăcută, am reușit să câștigăm cu 1-0, nu mai știu cum. În 2014 s-a întâmplat. Serbia avea niște jucători extraordinari. Dar nu au fost foarte multe meciuri. Nu au fost meciuri oficiale. După care a venit oferta foarte bună de la Dinamo, sau asta credeam eu atunci. Aveam 34 de ani.

Dar am rămas în relații bune. Mă angajasem la un proiect de doi ani atunci la U21. Nu îmi place să regret nimic în carieră”, a declarat Mihai Teja în exclusivitate pentru PlaySport.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe