EXCLUSIV. Neluțu Varga confirmă prima mutare-șoc pentru CFR Cluj: ”L-am luat pe Dugandzici de la Soci. Încerc să-i îndeplinesc dorințele lui Dan pentru Europa”

Justin Gafiuc / 03.01.2022, 12:11
EXCLUSIV. Neluțu Varga confirmă prima mutare-șoc pentru CFR Cluj: ”L-am luat pe Dugandzici de la Soci. Încerc să-i îndeplinesc dorințele lui Dan pentru Europa”

CFR Cluj anunță o iarnă spectaculoasă în materie de mercato, iar ținta principală e conturarea unui lot solid pentru ediția viitoare din Champions League. Campioana are deja 10 puncte avans față de FCSB, locul 2 în L1, iar titlul va fi, probabil, doar o formalitate.

Prima mutare-șoc vine dinspre Rusia, de unde liderul îl readuce în România pe croatul Marko Dugandzici, fostul golgeter de la FC Botoșani, după cum anunță portalul championat.com! Patronul lui CFR, Neluțu Varga, a confirmat mutarea în exclusivitate pentru playsport.ro: ”Da, l-am luat pe Dugandzici. Încerc să-i îndeplinesc lui Dan toate dorințele spre a-și forma o echipă competitivă pentru Europa”.

400.000 euro transferul, 20.000 euro salariu

În Moldova, atacantul a evoluat doar 10 luni, ianuarie-octombrie 2020, dar a impresionat prin evoluțiile sale, 11 goluri în 19 partide. A fost adus pe 150.000 de euro de la Osijek și vândut apoi cu 500.000 de euro la FC Soci. În Rusia, n-a mai arătat însă aceeași eficiență: 18 meciuri, 2 goluri, doar 5 apariții în calitate de titular. S-a confruntat însă și cu probleme medicale, care l-au împiedicat să atingă măcar nivelul de la FC Botoșani.

CFR Cluj a ajuns deja la un acord cu FC Soci pentru a-l aduce pe Dugandzici, pentru care va plăti 400.000 de euro. Jucătorul va încasa un salariu de circa 20.000 de euro. Marko va ajunge în cursul zilei de azi la Cluj, venind de acasă, din Croația, și va intra imediat în programul stabilit de Dan Petrescu. CFR va pleca într-un cantonament la Valencia, în Spania.

Craiova l-a tatonat la sfârșitul lui 2020

În vârstă de 27 de ani, Dugandzici a anunțat după transferul la Soci că i-ar plăcea să revină în România, unde Craiova lui Mihai Rotaru a încercat să-l deturneze din drumul spre Rusia, dar n-a reușit să-l convingă. Înainte să ajungă în L1, a bifat două experiențe mai puțin reușite în Italia, la Ternana și Matera, unde a două accidentări, glezna și mâna ruptă, i-au creat probleme.

Antrenorul lui FC Botoșani, Marius Croitoru, e cel care l-a convins în primă fază să vină în România, cu toate că mai avea oferte mai tentante. Pe durata șederii la Botoșani, Dugandzici s-a declarat îndrăgotit de România, fiind cucerit de ”amabilitatea oamenilor, frumusețea locurilor, mâncarea, muzica românească”, așa cum declara într-un interviu oferit după despărțirea de FC Botoșani.