EXCLUSIV. Nicolae Stanciu e out de la meciurile naționalei din martie! Edi Iordănescu debutează fără tricolorul care a plecat azi spre China și intră 14 zile în carantină!

Dumitru Adrian / 28.02.2022, 14:23
EXCLUSIV. Nicolae Stanciu e out de la meciurile naționalei din martie! Edi Iordănescu debutează fără tricolorul care a plecat azi spre China și intră 14 zile în carantină!

Transferul lui Nicolae Stanciu de la Slavia Praga la Wuhan Three Towns din China, anunțat în exclusivitate de Playsport, începe să își producă efectele. Pentru echipa națională, din păcate, acestea nu sunt cele mai bune pe moment. Noul selecționer Edi Iordănescu a anunțat deja în linii mari cum va aborda situația tricolorului, având în vedere distanța, și a lăsat să se înțeleagă că va folosi un sistem controlat de rotații, pentru cele 4 meciuri din iunie ale României programate în Liga Națiunilor. Cert este însă că Iordănescu se va baza în continuare pe Nicolae Stanciu. 

Dar jucătorul va absenta de la debutul lui Iordănescu, partidele amicale ale tricolorilor programate acum, în martie!

Zbor astăzi, spre Shanghai

Mai multe voci din lumea fotbalului au dezbătut deja mutarea lui Stanciu în contextul calendarului echipei naționale, unii fiind de părere că un fotbalist de bază precum mijlocașul va rămâne punct fix în calculele selecționerului, alții apreciind însă că o contribuție importantă va fi tot mai greu de așteptat din partea lui.

După semnarea contracului cu clubul chinez nou-promovat în prima ligă, Stanciu a avut de așteptat zile bune acasă, la Alba Iulia, pentru finalizarea formalităților. Nici după ce transferul a fost anunțat oficial pe canalele de comunicare ale agenților, jucătorul nu a putut merge mai departe. Asta pentru că obținerea vizei de China, în contextul Anului Nou Chinezesc, s-a tot prelungit.

Nicolae Stanciu a plecat abia astăzi, în jurul prânzului, spre noua provocare sportivă, cu un zbor având destinața finală Shanghai. Doar că acesta nu va intra acum în programul noii echipe, Wuhan Three Towns!

Două săptămâni pe tușă, ratează amicalele din martie

Stanciu va trebui să mai aștepte încă 2 săptămâni până la primul antrenament în China. Normele locale COVID pentru cei ajunși în țară prevăd 14 zile de carantină de la sosire! Practic, abia în jurul datei de 15-16 martie românul va putea intra efectiv în programul echipei sale. Urmând ca, timp de încă o săptămână după expirarea carantinei, situația lui medicală să fie monitorizată, ca măsură în plus de precauție în contextul pandemiei.

România va juca pe 25 martie acasă cu Grecia, meci amical și primul din mandatul lui Edward Iordănescu în postura de selecționer, apoi pe 29 martie, tot amical, în deplasare cu Israel. Asta înseamnă că reunirea lotului tricolor va fi în jurul datei de 20 martie. Cum Stanciu va fi abia intrat în programul celor de la Wuhan Three Towns, e clar că ar fi absentat de la o eventuală convocare. 

În aceste condiții, Edi Iordănescu își face deja calculele pentru o variantă fără Stanciu la primele sale meciuri, urmând să testeze alți jucători din circuitul naționalei, precum și probabil câteva nume noi.

A primit recent banderola și e esențial pentru națională!

Nicolae Stanciu, care împlinește 29 de ani pe 7 mai, are 54 de meciuri și 11 goluri înscrise pentru echipa națională, fiind om de bază în mandatele tuturor selecționerilor din 2016, anului debutul său, până în prezent. 

Mai mult, Stanciu este unul din tricolorii care au absentat cel mai puțin de la toate convocările ultimilor ani, indiferent de faptul că era vorba de partide oficiale sau amicale ale primei noaste reprezentative.

Cotat la 7 milioane de euro pe transfermarkt, Stanciu a fost pe teren în toate cele 12 meciuri ale României de anul trecut, pentru prima oară primind și banderola de căpitan al naționalei! S-a întâmplat în septembrie, la meciul cu Liechtenstein, și s-a repetat la returul cu același adversar, din noiembrie.