EXCLUSIV. Nu vor „peste tot acasă”. Cum au încercat rapidiștii să mute meciul cu CS Mioveni, de la Mioveni, la 187 kilometri distranță! „Așa e! Ne-au solicitat să jucăm acolo!”. „Au crezut că suntem proști”

Cătălin Mureșanu / 23.11.2021, 15:44
EXCLUSIV. Nu vor „peste tot acasă”. Cum au încercat rapidiștii să mute meciul cu CS Mioveni, de la Mioveni, la 187 kilometri distranță! „Așa e! Ne-au solicitat să jucăm acolo!”. „Au crezut că suntem proști”
  • Pentru a-i anula adversarului avantajul terenului propriu, rapidiștii au încercat să mute meciul cu Mioveniul, la Giurgiu;
  • Argeșenii au refuzat vehement, astfel că Rapid atinge culmea sloganului din imn: giuleștenii vor fi „peste tot acasă”, chiar și pe terenul adversarului.

Situație interesantă în fotbalul românesc. Rapid o întâlnește, etapa viitoare, runda cu numărul 17, sâmbătă, de la ora 18: 00, din postura echipei gazdă, pe CS Mioveni. Partida se va disputa chiar pe terenul formației argeșene, stadionul oaspeților fiind închirat de către giuleșteni începând cu luna octombrie, după ce nu au mai putut evolua pe Arena Națională, casa alb- vișiniilor în prima parte a sezonului.

PlaySport.ro a aflat că reprezentanții clubului de sub Podul Grant au încercat să evite acest eventual avantaj al adversarului și, săptămâna trecută, au avut o tentativă de a muta partida pe un alt teren. Este vorba de arena „Marin Anastasovici”, din Giurgiu. Conform regulamentului, pentru ca demersul lor să aibă succes, ținând cont că decizia a fost luată din scurt, alb- vișiniii aveau nevoie de acordul adversarului.

Din păcate pentru ei, rapidiștii s-au lovit de refuzul ferm al oficialilor argeșeni, cei care au fost tranșanți și au spus că nici nu vor să ia în calcul o asemenea variantă.

Contactat de PlaySport.ro, Constantin Stancu, directorul executiv al celor de la CS Mioveni, a confirmat intențiile rapidiștilor și a explicat și refuzul clubului pe care îl reprezintă.

„Da! Așa este. Cei de la Rapid ne-au solicitat să jucăm la Giurgiu, însă meciul se va disputa la Mioveni. Nu știu dacă este vorba de regulament, nu cunosc, din câte știu, ei s-au adresat săptămâna trecută, însă e clar că între noi există o înțelegere și trebuie respectată”, a precizat „Telu” Stancu.

„Culmea tupeului! De ce nu au stipulat de la început așa ceva?”

Un alt oficial de la Mioveni, care, însă, a precizat că oferă declarația sub caracter neoficial, a fost mult mai ferm:

„Asta e culmea! Culmea tupeului! Noi i-am primit, am semnat un contract, cum ar fi să mergem și să plătim cazare, motorină. Nu e mai bine să jucăm la noi acasă și să mai luăm și bani? Ne-au luat de proști prin această solicitare, nu era mai bine ca atunci când au venit să joace aici, să facă această precizare, să stipuleze acest lucru? S-au trezit acum!”.

Conform distanta.ro, între Mioveni și Giurgiu, pe cale rutieră, sunt 187 kilometri, care poate fi parcursă, conform portalului citat, în două ore și 13 minute

Sezon în pribegie. Start pe Arena Națională, continuare la Mioveni

Ținând cont că lucrările la noul stadion se aflau în plină desfășurare, echipa condusă de Mihai Iosif a început sezonul disputându-și meciurile de pe teren propriu pe Arena Națională. După ce Primăria Capitalei a anunțat că a închiriat cel mai mare stadion al României pentru o competiție mondială de jocuri pe calculator, giuleștenii au fost nevoiți să se mute și au ales stadionul din Mioveni. Aici, alb-vișiniii au disputat două jocuri, victoria cu CFR Cluj, 2-0, din etapa 12, respectiv egalul „alb” cu FCU Craiova din runda cu numărul 14. Conform reprezentanților CNI, Rapid ar putea reveni în Giulești începând cu reluarea campionatului, în 2021.