Mioveni nu glumește. Primarul a făcut anunțul final: „Ne retragem!”

Olteanu Ștefan / 17.10.2021, 17:49

CS Mioveni nu glumește și amenință cu retragerea echipei din campionat. Prin vocea lui Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni, clubul de fotbal și-a exprimat nemulțumirea cu privire la greșelile de arbitraj din meciul cu FCSB și este gata să ia o măsură drastică. Nu este prima oară când nou-promovata recurge la un asemenea gest. Și după duelul cu CFR Cluj din runda a 4-a a depus un memoriu la FRF.

CS Mioveni nu glumește și amenință cu retragerea echipei din campionat

Se pare că de data aceasta CS Mioveni nu mai glumește. Dacă până acum clubul s-a rezumat doar la a trimite memorii către FRF, de data aceasta primarul anunță că este hotărât să retragă echipa din campionat.
Înfrângerea cu FCSB din ultima etapă l-a scos din sărite pe Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni. Roș-albaștrii s-au impus cu 3-0 la Buzău, însă primele două goluri au fost foarte controversate. La prima reușită, Keșeru a obținut un penalty după un duel cu Scarlatache, însă explicațiile lui Ion Crăciunescu au dovedit că a fost o decizie eronată a arbitrului. De asemenea, la golul 2, Keșeru s-ar fi aflat într-o poziție de offside înainte de a-i pasa lui Dumiter.
Primarul din Mioveni anunță că de această dată este foarte hotărât să retragă echipa din campionat:

A fost o noapte nu prea bună pentru mine și pentru iubitorii sportului din Mioveni. Am spus adevărul, omul la supărare spune adevărul. Este punctul meu de vedere, pe care-l voi susține în continuare.
Mâine voi consulta membrii Consiliului Local și sponsorii. Probabil că prin retragerea echipei voi da un semnal. UEFA probabil îi va întreba pe Gino Iorgulescu (n.r. – președintele LPF) și Vassaras (n.r. – președintele CCA) ce s-a întâmplat. Am scris atâtea memorii și nimeni nu a luat atitudine. Nu are rost. Probabil că-și doresc altă echipă.
Are rost să faci cheltuială în condițiile astea? Ați mai pomenit să plătești observatorul de joc, iar documentul să fie secret? Cine l-o citi, nu știu!”, a spus Georgescu la emisiunea „DigiSport Matinal”

Penalty controversat primit de FCSB la meciul cu CS Mioveni. A fost sau nu fault la Keșeru? „S-a aruncat pe picioarele mele”.

Nu este prima oară când CS Mioveni amenință cu retragerea

Formația nou-promovată a izbucnit și după duelul din runda a 4-a, când a fost învinsă de campioana CFR Cluj, scor 0-1 pe teren propriu.
Petrila a marcat pentru clujeni atunci, dintr-o poziție evidentă de offside. De asemenea, CS Mioveni a avut și un penalty neacordat la scorul de 0-1.

Este inadmisibil modul în care am fost trataţi de către cavalerii fluierului (Florin Chivulete, Vladimir Urzică şi Andrei Constantinescu), CFR marcând un gol dintr-un offside evident, iar nouă refuzându-ni-se un penalty clar, fapte ce au condus la victoria oaspeţilor. Nu vrem să contestăm valoarea adversarilor noştri, aşa cum nu vrem să ştirbim din meritele clujenilor în obţinerea unor performanţe remarcabile în cupele europene. Dar când pierdem un joc în asemenea manieră, ne întrebăm ce rost mai are să participăm într-o competiţie în care ni se taie orice drept la egalitate.

Avand în vedere aceste aspecte şi ţinând cont de faptul ca toată lumea protejează în continuare o Comisie Centrală a Arbitrilor care este stat în stat, ne gândim serios să ne retragem din competiţie. În mod sigur CCA nu va avea de suferit dacă o echipă mică şi inimoasă ca a noastră va dispărea din fotbalul românesc, dar numai în acest fel întreaga lume va afla ce se întâmplă cu arbitrajele de la noi din ţară. Dacă nimeni nu îndrăzneşte să tragă la răspundere CCA, măcar retragerea noastră va ajunge la urechile UEFA şi FIFA, iar semnalul nostru de alarmă poate va vindeca un fotbal în care cavalerii fluierului decid după bunul plac învingătoarea unui joc de fotbal.

Dacă nimeni nu are curajul să facă ceva, poate măcar noi, prin retragerea din Liga 1, vom aduce la cunoştinţa iubitorilor de fotbal din toată lumea că în România CCA-ul patronează sportul rege. ”, postau argeșenii atunci, pe pagina de Facebook a clubului.