EXCLUSIV. Ofertă concretă din Serie A pentru Marius Marin, transfer de 3 milioane euro! 

Gabriel Berceanu 04.07.2022, 12:29
EXCLUSIV. Ofertă concretă din Serie A pentru Marius Marin, transfer de 3 milioane euro! 

Pentru Marius Marin, mijlocașul de la Pisa, anul 2022 e unul tumultuos în carieră și dincolo de ea. Sosit la clubul italian în 2018, când acesta activa în Serie C, tricolorul a reușit promovarea, iar în această vară a fost la doar un meci de Serie A, ratând dramatic barajul decisiv!

A fost unul dintre remarcații competiției, e punct fix în planul de reconstrucție al naționalei gândit de Edi Iordănescu , a devenit tată pentru prima oară iar acum are ofertă concretă din Serie A!

După ce s-au vehiculat, în presa italiană și de la noi, mai multe cluburi doritoare, Parma, Torino sau Sampdoria printre ele, Playsport îți prezintă azi în exclusivitate toate detaliile despre oferta concretă care e pe masa celor de la Pisa pentru Marius Marin!

Ofertă concretă din Serie A: transfer definitiv la Udinese!

În ultima ediție de Serie A, Udinese a terminat pe locul 12. De luna trecută, are un nou antrenor, Andrea Sottil, fost tehnician la Ascoli începând din 2020. Așadar, un bun cunoscător al Serie B, competiția unde impresionat Marius Marin și pe care antrenorul l-a avut adversar. Sottil și-l dorește foarte mult pe mijlocașul român la Udine, motiv pentru care s-a pus în aplicare planul concret de transfer.

Pe adresa celor de la Pisa a sosit o primă ofertă concretă, care vizează transferul definitiv al lui Marius Marin. Pentru jucătorul de 23 de ani, formația de pe Stadio Friuli e dispusă să achite 3 milioane de euro. Adică tocmai valoare cotei de piață potrivit transermarkt.com. 

În schimb, la acest moment, Pisa e dispusă să renunțe la român doar în schimbul a 5 milioane de euro. Când l-a cumpărat de la Sassuolo, acum trei ani, Pisa plătea doar 400.000 de euro. Iar Marin mai are contract cu echipa din Toscana până în 2025! 

Ședința strategică de la Pisa care decide viitorul tricolorului

Udinese a făcut o primă ofertă și a primit un prim răspuns de la Pisa. Dar sunt semne că formația din Serie A ar fi dispusă să mai crească oferta. Ce e sigur însă e că Pisa nu e pregătită, la acest moment, să accepte o variantă mai mică de 5 milioane de euro! Cu toate acestea, o ședință strategică pregătită de conducerea clubului ar putea modifica pretențiile.

În zilele următoare, managementul Pisei va organiza o discuție privind obiectivele pentru sezonul 2022/23 și conturarea unei strategii pe baza concluziilor. Deznodământul ei va influența major și perspectivele lui Marius Marin. Concret, mesajele transmise deja sunt că:

  • în varianta în care clubul se va mobiliza total pentru promovarea directă în Serie A, adică ocuparea unuia din primele două locuri în Serie B, atunci toate resursele vor fi investite în această direcție iar Pisa nu va renunța la niciunul din jucătorii de bază, printre care Marin.
  • dacă obiectivul asumat va fi doar calificarea în play-off-ul de promovare în Serie A, adică o clasare pe locurile 3-8, se vor permite anumite plecări de la echipă, iar suma cerută pe Marin ar putea să scadă puțin.

În acest moment, Marius Marin e al doilea cel mai bine cotat fotbalist al Pisei, 3 milioane euro, după atacantul de 21 de ani Lorenzo Lucca, 6 milioane euro!

Varianta “de rezervă”: Sampdoria!

Aflat și în vizorul altor formații de Serie A, dar care nu au înaintat încă oferte concrete, Marius Marin așteaptă, așadar, în aceste zile contextul care îi va furniza certitudini pentru noul sezon. În scenariul detaliat mai sus, în care Pisa va fi dispusă să accepte plecarea lui, există și un alt interes serios, dar cu caracter secundar, dacă Udinese nu se va ridica la pretențiile financiare solicitate. Tot din Serie A!

Sampdoria, care a încheiat pe 15 în ultima ediție din Italia, ar pregăti un dublu schimb de jucători. Genovezii l-au împrumutat sezonul trecut pe atacantul Torregossa la Pisa, iar vârful de 30 de ani a avut prestații bune, marcând 7 goluri și reușind 2 pase de gol în 17 meciuri din sezonul regular. Acum, Sampdoria ar propune ca Torregrossa să fie cedat definitiv la Pisa, împreună cu alt jucător ofensiv, Manuel De Luca, pentru a-i primi la schimb pe Marin și stoperul francez Leverbe.

Toate semnalele indică însă că această versiune privind viitorul lui Marin nu e prioritară. Chiar dacă vor accepta plecarea românului, cei de la Pisa nu vor rata șansa unui câștig financiar extrem de important, venit pe filiera Udinese. 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe