EXCLUSIV. Omul care a adus Cupa României în vitrina lui Sepsi se destănuie: ”Îmi venea să iau trofeul acasă, să dorm cu el în pat”. În ce campionat visează să ajungă și ce spune despre echipa națională

Justin Gafiuc / 22.05.2022, 10:00
EXCLUSIV. Omul care a adus Cupa României în vitrina lui Sepsi se destănuie: ”Îmi venea să iau trofeul acasă, să dorm cu el în pat”. În ce campionat visează să ajungă și ce spune despre echipa națională

La 23 de ani, Marius Ștefănescu a reușit deja să intre în cărțile de istorie ale fotbalului românesc. A fost omul decisiv al lui Sepsi și în semifinala cu U Craiova, și în ultimul act, cu FC Voluntari, când golurile sale au împins trupa covăsneană către primul trofeu din palmares. Puștiul din Caracal e comparat cu Beppe Signori de antrenorul Cristiano Bergodi și o lume întreagă se deschide de-acum în fața extremei de buzunar.

”Am iubit mingea de când mă știu. Iar tata, văzând că-mi place, m-a dus să fac treabă serioasă pe teren pe la 11 ani. De-atunci a început povestea. Chiar discutam cu el cu ceva timp în urmă și ne reaminteam că mă lua la meciurile Universității Craiova de pe la patru-cinci ani. Cel mai bine rețin echipa cu frații Costea, Dina sau Prepeliță”, mărturisește vedeta lui Sepsi din finalul sezonului.

”Spania mi s-ar potrivi cel mai bine”

Nu vrea să intre în filozofii despre scindarea fotbalului din Bănie. Rotaru vs Mititelu. ”E un oraș mare, dacă amândouă își permit să joace în Liga 1, înseamnă că e loc pentru toți”, driblează Ștefănescu pe marginea unei teme sensibile în întreaga Oltenie.
Se declară un fan al lui Messi, ”îl admir mai mult decât pe Cristiano pentru că e mai pe profilul meu”, și nu ascunde că visul secret e să calce cândva pe stadioanele din La Liga. ”Dintotdeauna urmăresc partidele din Spania, care au o savoare specială. Cred că e campionatul extern care mi s-ar potrivi cel mai bine”, se încurajează Marius.

”Nu-mi venea să cred când am văzut mingea în plasă”

Până atunci însă, sigur e doar succesul remarcabil din Cupa României și golul de generic înscris în finala cu Voluntariul.

”Am văzut că era un loc liber între linii, m-am infilitrat acolo și am tras cât am putut de tare. Chiar discutam cu Aganovici înainte de meci că trebuie să caut des aceste spații ca să le fructific pentru finalizare. Și tocmai el mi-a dat pasa acolo! A ieșit o fază formidabilă. Nici mie nu mi-a venit să cred când am văzut că mingea a intrat în plasă”, spune Ștefănescu.

Continuă: ”Am revăzut înregistrarea de câteva ori, să înțeleg cum am reușit. Adevărul e că a fost un gol spectaculos, pe care-l voi ține minte toată viața. Pentru mine important e acum că sunt de patru ani la Sepsi, am evoluat constant în ultimele trei sezoane, am căpătat experiență, m-am bucurat de încredere din partea staff-ului, a conducerii, a colegilor”.

Petrecerea de neuitat din autocar

Nu va uita, probabil, nici drumul de întoarcere de la București la Sf. Gheorghe, după finala Cupei, cu trofeul la bord:

”Ceva unic! O petrecere extraordinară în autocar. S-a băut bere, șampanie, ne-am distrat pe muzică de toate felurile, de la manele până la hip-hop. Mihai Bălașa a fost maestru de ceremonii, cântă cel mai bine. Am sărbătorit apoi și cu fanii, când am ajuns acasă. Aproape că-mi venea să iau cupa în dormitor, să mă culc cu ea în pat de bucurie. Și coechipierii îmi ziceau ‘Bucură-te, Marius, că tu ai meritul cel mai mare!’. De fapt, e meritul tuturor, fiindcă numai noi am crezut în acest succes. Cine altcineva ne dădea vreo șansă?”.

E conștient că va urma un sezon cu o presiune crescută, cu așteptări superioare. ”Vrem să intrăm în play-off și sper să trecem măcar două tururi în Conference League”, anunță Ștefănescu obiectivul pentru lunile următoare.

”Las lucrurile să curgă de la sine cu naționala”

Președintele Laszlo Dioszegi tocmai a anunțat că Marius a semnat o extensie a contractului până în 2025, iar olteanul înrădăcinat în secuime răspunde de ce e statornic în relația cu Sepsi: ”Seriozitate, oameni de cuvânt, organizare excelentă a clubului, condiții ireproșabile, salarii achitate la timp”.

Nu și-a făcut momentan niciun plan de vacanță.

”Oricum, o să merg la Caracal, la ai mei, unde mă simt cel mai liniștit”, zice Ștefănescu. Iar mintea lui funcționează probabil de-acum și către echipa națională, dar băiatul nu se inflamează: ”Orice jucător își dorește să ajungă la reprezentativă. Las însă lucrurile să curgă de la sine”. Cine știe, poate Edi Iordănescu îi și pregătește o surpriză pentru acțiunile lotului din iunie, cu patru meciuri în 12 zile programate în Liga Națiunilor!