EXCLUSIV. Ovidiu Burcă are planuri mari la Dinamo: „Să visezi nu costă nimic” + Atac la oamenii care au condus clubul: „Nu este o întâmplare că echipa a retrogradat”. VIDEO

Gabriel-Alexandru Ioniță 17.11.2022, 19:52
EXCLUSIV. Ovidiu Burcă are planuri mari la Dinamo: „Să visezi nu costă nimic” + Atac la oamenii care au condus clubul: „Nu este o întâmplare că echipa a retrogradat”. VIDEO

Ovidiu Burcă a vorbit la emisiunea „Dinamo 7/9” despre obiectivele pe care le are la echipa din Ștefan cel Mare. Deși a explicat că încearcă foarte mult să se concentreze de fiecare dată pe meciul următor, antrenorul „câinilor” a admis că „visează” să readucă echipa în prima ligă.

Ovidiu Burcă „visează” la revenirea lui Dinamo în prima ligă

Antrenorul de 42 de ani s-a arătat foarte optimist în legătură cu șansele sale de reușită în acest mandat pe banca lui Dinamo. De asemenea, Burcă a spus și că nu simte o presiune foarte mare pe umerii săi în acest moment.

Nu în ultimul rând, fostul fundaș central a apreciat că echipa alb-roșie a ajuns să retrogradeze pentru prima dată în istorie din cauza managementului defectuos din ultimii ani. Totodată, Ovidiu Burcă a explicat și de ce Florin Marin, un nume uriaș în istoria clubului din Ștefan cel Mare, nu a mai ajuns în cele din urmă în staff-ul tehnic în vara acestui an, așa cum se aștepta la acel moment.

Antrenorul „câinilor” i-a atacat pe foștii conducători ai clubului

„Sunt convins (n.r. că pot să fac lucruri mari), altfel nu aș fi venit. Un lucru mare pentru noi ar fi să mergem la Iași și să câștigăm, să luăm cele trei puncte. Nu aș vrea să fac planuri pe un termen atât de lung. Am spus că de la săptămână la săptămână o să ne setăm obiective, o să luăm fiecare meci în parte. Suntem într-o situație în care nu putem planifica. Știți bine, instabilitate financiară. Mi-aș dori să facem planuri pe termene și mai lungi. Am mers de la săptămână la săptămână. Visez cu ochii deschiși să readucem echipa în prima ligă, să avem un stadion al nostru. Să visezi nu costă nimic, dar trebuie să fim realiști. Dar următorul pas este următorul meci.

Nu am nicio presiune, am doar presiunea de a face lucrurile din ce în ce mai bine. Nu există drame, cel puțin la fotbal. Nu există întâmplare. Cu tot respectul, nu este o întâmplare că Dinamo a retrogradat. În vestiarul lui Dinamo, lucrurile nu au fost cum trebuia să fie în ultimii ani. Nu vreau să fac eu analiza, nu e rolul meu, nu judecăm noi pe nimeni. Am ajuns aici pentru că înaintea noastră la nivel administrativ, de acționariat, lucrurile nu au stat foarte bine. Se știu lucrurile acestea.

De ce nu a mai revenit Florin Marin în Ștefan cel Mare

(Ce s-a întâmplat cu Florin Marin) Este un om foarte apropiat de sufletul meu. După ce am terminat cariera de fotbalist, am lucrat alături de dumnealui. Dumnealui deja a spus că totuși are o carieră în spate, este un nume important în fotbalul romenesc, iar momentul în care era Dinamo nu l-a convins. El a rămas aproape de mine. Dacă o luăm pe firul logicii, un om care are în spate cariera domnului Florin Marin ar fi avut de pierdut dacă lucrurile nu mergeau bine. Eu nu am nimic de pierdut.

La momentul la care am plecat de la Slatina nu știam nimic despre interesul celor de la Dinamo. Dar nimic nu e întâmplător în viață”, a spus Ovidiu Burcă la emisiunea „Dinamo 7/9”, realizată de Cătălin Mureșanu.